Bjerregård – Vandsportens mekka – Dyrk eller oplev vandsport for første gang her!

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Vandsport for alle

Bjerregårds helt fantastiske beliggenhed lige ud til Vesterhavet og Ringkøbing Fjord gør stedet til en oplagt feriedestination, når interessen for diverse vandsportsgrene er stor - Vand er der nemlig masser af, og her er både vild vind og bølger mod vest og roligere og lavere vand mod øst.

Dette betyder også, at der stort set ingen grænser er for hvilken vandsportsgren, der kan dyrkes i området. For windsurfing og kitesurfing byder området nær Bjerregård og Ringkøbing Fjord på helt specielle og unikke spots, hvor forholdene er perfekte. Stemningen på disse spots er afslappet, og med de rette vind- og vejrforhold kan hele dage nydes her. Ligeledes er fjorden ideel til både paddleboarding og kajak. Specielt på en blikstille vinterdag eller en solrig sommerdag kan en rolig tur ud på fjorden nydes til lyden af stilhed, fuglesang og vandets svage skulpen.

Vandski og Wakeboard – Kabelpark Hvide Sande

Lige uden for Hvide Sande mod nord ligger Kabelpark Hvide Sande. Et fantastisk vandsportscenter, hvor alle kan nyde en dag på vandet. Kabelpark Hvide Sande er specialister i at lære fra sig, når det gælder wakeboard og vandski. Alle, som elsker leg på vandet, og som har en normal fysik, vil få gode muligheder for at mestre diverse ”brætter”, inden dagen er omme. Børn fra 8 år kan deltage på banerne.

Søg sommerhus

En rolig start – Book timer og introhold hos Kabelpark Hvide Sande

Er man helt nybegynder og ønsker at stifte bekendtskab med vandsportens coole leg under rolige forhold, så kan man hos Kabelpark Hvide Sande booke en plads på et introhold om formiddagen. Her tages der ekstra hånd om nybegyndere, og instruktørerne vil fortælle om tips og tricks.

Erfaren wakeboarder eller kitesurfer

Har man helt styr på teknikken og gearet, så kan man inden for normale åbningstider bare dukke op og købe en time eller to, som det passer ind i ferien. En dejlig fleksibel løsning, hvis man er mange, der holder ferie sammen og skal have alles aktivitets ønsker indfriet. Har man selv vandski eller wakeboard, er det naturligvis tilladt at medbringe eget udstyr - HUSK HJELMEN.

 

Kabel wakeboard – Bedste træning til kitesurfing

Kabelpark Hvide Sande tilbyder kabelbaner, som fungerer ideelt til den første træningsfase inden for kitesurfing. Trækket fra kabelbanen minder nemlig en del om det træk, som en kite også har – og derfor er Kabel wakeboard et perfekt træningsværktøj til kitesurfing. Her lærer man nemlig boardet at kende, og man kan frit øve boardhåndteringen, inden man tilsætter de livlige kites.

Ud over kitesurfing så kan kabel wakeboard også benyttes som et supplement til: Windsurfing, surfing, SUP, Skateboard og snowboard.

Kabelpark Hvide Sande har sommeråbent med start allerede fra påsken af – så bor man i et af vores sommerhuse i Bjerregård, er et action fyldt besøg og oplevelse på vandet her uden tvivl anbefalelsesværdigt.

Så læs mere om Kabel Park Hvide Sande her.

Kitesurfing - Bidt af en gal kite?

Bo i Bjerregård og besøg nogle af Ringkøbing Fjords mest anerkendte kitespots. Som erfaren kitesurfer er kitespottet i samarbejde med vind og vejr det mest afgørende for en optimal dag på vandet. Bjerregård ligger ikke langt fra hverken Kloster, Bork Havn eller Skaven Strand, som er yderst kendte for de gode forhold for både kitesurfere og deres tilskuere. Stemningen her er fantastisk.

Kloster – Kloster surf spot ligger i toppen af Ringkøbing Fjord, øst for Søndervig.


Bork Havn – Bork Havn ligger i bunden af Ringkøbing Fjord mod øst. Ved et ophold i et af vores sommerhuse i Bjerregård skal man blot køre igennem Nymindegab og dernæst holde øje med skiltene til Bork Havn.

Skaven Strand – Skaven Strand ligger lige lidt længere oppe langs fjorden end Bork Havn. Her er forholdene ideelle til kitesurfing og windsurfing på grund af det lave vand og den næsten altid gode vind.

Sommerhuse som skabt til kiteferien

I Bjerregård ligger nogle af vores mest luksuriøse og strandnære sommerhuse. – og ikke nok med at disse huse tilbyder alt i faciliteter og velvære, så rummer flere af dem også gode opbevaringsmuligheder til bl.a. Kiteudstyr, golfbags og mountainbikes. Disse depotrum kan naturligvis aflåses.

 

Kitesurfingkursus

Kitesurfing er en spændende sportsgren fyldt med action, frisk luft og masser af motion. Men det er heller ikke helt ufarligt, hvis man ikke er bekendt med udstyr, teknik og vindforhold. Derfor kan det varmt anbefales at tage et Kitesurfing kursus, når nu ferien foregår i det vestjyske, og interessen er der.
Ved Bork Havn og i Hvide Sande holder det velkendte sportscenter WestWind til, som er specialiseret i ”Cold Water Surfing.” Ved disse spændende centre byder de på vandsport-kurser i alle former – Alt fra windsurfing og SUP til Kitesurfing kursus, som kan bookes som hold- eller privatundervisning.

 

Læs mere om kurserne her: Westwind

Ringkøbing Fjord – Spækket med gode paddleboard tilbud (SUP)

Stand up paddleboarding er det nye sort – efterspørgslen på den tekniske og afstressende vandsportsgren er steget markant de sidste par år, og derfor vil vi elske at fortælle om de gode paddleboard-muligheder, som Bjerregård og Ringkøbing Fjord byder på. Fjorden strækker sig helt fra Nymindegab i syd til Søndervig i vest. Vandet i fjorden er flere steder relativt lavt, og på en vindstille dag kan paddleturen med fordel foregå langs bredden. Forholdene til Stand up paddleboarding er gode, uanset om man er nybegynder eller rutineret.
Når man bor i et af vores sommerhuse i Bjerregård, så er opbevaringsmulighederne af evt. paddleboard udstyr også gode – så tøv ikke med at booke din næste ferie i Bjerregård.

Søg sommerhus

Ringkøbing Fjord – Spækket med gode paddleboard tilbud (SUP)

Lige så vel som Ringkøbing Fjord egner sig til SUP, så er vandforholdene her også ideelle til en omgang kajak. Det rolige vand og de naturskønne omgivelser danner ramme for en perfekt sejltur, uanset om det er i en klassisk eller oppustelig kajak. Vandet er dejlig lavt flere steder i fjorden og gør det helt perfekt at sætte i og stå op her. Ringkøbing Fjord byder på kajak for alle.

Det er også muligt at leje kajak udstyr og booke kajakkursus i området. Specielt Bork Havn har et anerkendt vandsportscenter, Westwind, som kan være behjælpelig hermed.

Bjerregård – et paradis for windsurfing

Danmark og den jyske vestkyst er kendt for de sandbrede strande, det brusende Vesterhav og den friske vind. Disse 3 elementer gør, at Vesterhavet som destination for en ferie fyldt med windsurfing er helt ideel – og specielt er Bjerregård et helt perfekt sted at nyde sin ferie. De lækre sommerhuse, som vi har i sortiment i Bjerregård, ligger i meget kort afstand til stranden, så faktisk er det muligt, at windsurfe helt uden at skulle starte bilen og køre et andet sted hen.

Det er naturligvis ikke alle windsurfere, der foretrækker at surfe i det barske Vesterhav. Derfor er det værd at nævne, at det bestemt også er muligt at surfe i Ringkøbing Fjord, som ligger lige på den anden side af Bjerregård. Her er vandet som regel lidt mere roligt, men stadig med vindforhold, som gør det attraktivt at windsurfe.

Er man rutineret og dermed medbringer sit eget windsurfing udstyr, så har flere af vores sommerhuse også god opbevaringsplads hertil.

Søg sommerhus

Tag på Windsurfing kursus

Er man nybegynder eller brænder for en god udfordring, så er det muligt at komme på et windsurfing kursus lige i nærheden af Bjerregård. Både Hvide Sande og Bork Havn tilbyder unikke kurser for alle. Både til store og til små. Det mest anvendte surf center hedder Westwind, og her kan man booke sig ind på et introhold eller til private undervisningstimer. Underviserne mestrer flere sprog, så man skal endelig ikke holde sig tilbage.

Hvis I allerede nu ønsker at planlægge feriens mange aktiviteter, så læs mere om windsurfing kursus her.