Vejers strand - ferie i fred og ro

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre
Sommerhuse ved Vejers Strand
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Ved den danske vestkyst, omtrent halvvejs mellem Henne og Blåvand, ligger det hyggelige Vejers Strand. Byen var før i tiden en lille by ved havet, men er i løbet af de seneste mange år blevet til et fredeligt ferieparadis, hvor roen og freden fra fortidens lille intime by er bibeholdt. Ved Vejers Strand spiller naturen en stor rolle. Byen og naturen lever i tæt harmoni, og enhver gæst vil kunne opleve idyllen ved at bo midt i flora og fauna.

Uden at have forstyrret naturen har Vejers skabt rammerne for sommerhusidyl i verdensklasse. Med sin uforlignelige smukke strand for enden af byen, den romantiske vilde natur og nogle gode, autentiske restauranter og traditionelle specialiteter er det ikke underligt, at Vejers er blevet et af de mest kendte steder langs den danske vestkyst. Mange gæster og tidligere forbipasserende vender tilbage år efter år for at nyde Vejers Strand; de nyder alt fra den friske luft til den store rene strand. Vejers Strand kan nydes af alle. Alder, interesser, fysik eller civilstatus har intet at skulle have sagt her. Der er plads til alle!

Sommerhusidyl ved Vejers Strand

Umiddelbart syner Vejers enormt ydmyg hvad angår overnatningsmuligheder, men faktisk rummer området et helt fantastisk udvalg af hyggelige og autentiske sommerhuse og boliger med flotte beliggenheder. Udvalget er alsidigt, da der findes sommerhuse i mange størrelser og standarder. Her er alt fra små fine lejligheder til store sommerhuse med luksusfaciliteter.

Bo tæt på stranden, i byen eller midt i skoven

Er du vild med naturen og har et brændende ønske om at bo tæt på stranden, så er dette muligt i Vejers. Nogle af områdets mange sommerhuse ligger kun få hundrede meter fra stranden, de ligger midt i det smukke klitlandskab og har ikke langt til toppen, hvor en fantastisk udsigt over havet kan berige ferien med uforglemmelige minder. Hvis du er mere til bylivet og ønsker at bo tæt på indkøbsmuligheder, så er det også muligt at bo i nærheden af byens hyggelige centrum. Her ligger både restauranter, cafeer, butikker og kunstgalleri. Er lysten ikke til at bo nær de åbne vidder eller tæt ved bylivet, så kan Vejers faktisk også tilbyde sommerhuse, som er beliggende i helt ugenerede områder. Det kan uden tvivl anbefales at holde ferie midt i skoven, hvor den friske duft af træer og buske giver sanserne lidt liv.

Uforglemmelige naturoplevelser

Uanset hvor i Vejers du befinder dig, er idyllen tydelig at spore. Den hyggelige og afdæmpede turisme er harmonisk kombineret med det plante- og dyreliv, som Vejers er beriget med. Overalt vrimler det med dyr, og her er der ikke tale om de firbenede venner, fx ”Fido”, som vi selv medbringer. Her er der tale om vaskeægte vildt dyreliv.

Kronvildt, ræve og harer
Det anslås, at området omkring Vejers er hjemsted for ca. 1.600 dyr - hjorte og kronvildt. Især i de skovklædte områder ikke langt fra Vejers Strand opholder de sig. I de tidlige morgentimer eller i skumringtiden kan du oftest være heldig at få et blik af dem. Faktisk er det slet ikke atypisk, at hjortene og krondyrene ses midt i sommerhusområderne. Mange ser dyrene som en attraktion i sig selv, og helt fantastisk er det da også at stå ansigt til ansigt med en lille sød hjort! Uanset hvor du holder ferie i Vejers, vil du have enten hjorte, ræve eller harer som naboer. Dette er helt enestående for området, og der er ingen tvivl om, at det rige dyre- og planteliv skyldes de fredelige skove, de frodige enge, klitter og søer, som ligger lige i nærheden. En unik natur som glæder både dyr og mennesker.

Smuk uberørt strand ved Nordsøen

Stranden ved Vejers er nationalt kendt og ekstremt populær. For enden af Vejers Havvej, som er hovedgaden gennem byen, ligger stranden, som er opdelt i en nordlig og en sydlig del. På den sydlige del af stranden må biler og andre motorkøretøjer færdes. Dette er ret enestående og giver uden tvivl Vejers Strand en fordel. Det, at der må køres på stranden, giver f.eks. familier med masser af strandbagage, kørestolsbrugere eller vandsportsudøvere en mindre besværet ferie og dermed sikrer dem flere gode oplevelser. Udsigten fra bilen ud over Nordsøen er smuk, og når nu man er der, så er en tur ud i den friske vesterhavsluft en anbefalelsesværdig oplevelse. For de ekstra friske så er et dyp i bølgen blå altså også et must, når vestkysten bliver besøgt. Stranden er hele familiens legeplads. Her kan der bades, surfes, løbes og vandres i alt slags vejr. På den nordlige del af stranden er biler ikke tilladt, og her kan hele stranden nydes i ro og mag. Familiens hund er også altid velkommen på stranden i Vejers.

Se, smag og oplev tradition

Ved Vejers Strand ligges der vægt på traditioner, og du finder dem overalt. Sommerhusene i Vejers er traditionelle og autentiske. De er indrettet i typisk nordisk stil med komfortable møbler, og der er en hyggelig stemning. Derudover findes der også overalt i Vejers specialbutikker. Det er alt fra et bageri, restauranter med egnsretter og lokale specialiteter til en slikbutik, som selv producerer små skatte af forskellige bolsjer.

Dansk håndværk
Hvis du har lyst til en knasende spiselig souvenir, kan du købe en pose slik fra Vejers Dropskogeri & Iscafe’ med hjem. Dette hyggelige dropskogeri kan udover at lave bolsjer også servere en lækker softice og en frisk kop kaffe. Et skønt sted at stoppe op for at nyde tilværelsen lidt og lade sig selv forkæle.
Lidt uden for byen ligger Restaurant Hedebo, som serverer mad i gourmetklassen. Menukortet byder på alt fra frisk fisk og kødretter til supper og salater. Restauranten er opbygget i en hyggelig nordisk stil og rummer en afslappende atmosfære.

Seværdigheder og shopping

Vejers er til dig, som elsker naturen og roen men samtidig ønsker at kombinere ferien med shopping og kulturelle oplevelser. Fra Vejers Strand er det muligt at køre både til Esbjerg og Ribe indenfor en overskuelig tid. Det tager ca. en halv time til Esbjerg og godt og vel en time til Ribe i egen bil. I Ribe kan du bl.a. besøge den smukke katedral. I Esbjerg er der rig mulighed for shopping, og ”Fiskeri og Søfartsmuseet”, som ligger helt ud til vadehavet, vil uden tvivl være et hit hos familiens mindste.

 

Nær Blåvand finder man det berømte Tirpitz-museum. Her findes udstillinger og historier for alle aldre. Der er udstillinger fra 2. verdenskrig, dansk lokalhistorie, og museet har en helt unik ravudstilling. Museet er tegnet af BIG, Bjarke Ingels Group, så alle interesserede i spændende arkitektur vil få en stor oplevelse. Absolut et besøg værd!

Udover Tirpitz-museet så ligger der også i Blåvand en zoologisk have, som huser over 400 forskellige dyrearter. Her er alt fra hvide løver og kænguruer til klappedyr og skildpadder. Denne zoo er nok Danmarks hyggeligste zoologiske have!!!

Er bilen pakket og turen går mod Blåvand, så skal det nævnes, at Hvidbjerg Strand Feriepark, som ligger helt ned til Hvidbjerg Strand, tilbyder feriehusgæsterne fra Vejers eksklusiv adgang til deres lege- og trampolinland til en specielpris. Hvis vejrmeldingen er knap så god, så kan Hvidbjerg Strand Feriepark også tilbyde både svømmehal og wellness-center.

Esbjerg
Mere info
Tirpitz
Mere info
Blåvand Zoo
Mere info
Givskud Zoo
Mere info
Ribe Domkirke
Mere info