Oplevelser ved Vesterhavet - tips og inspiration til ferien

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre
Find et sommerhus ved Vesterhavet
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Nordsee Holidays - Vestjyllands største ferieportal!

Her står lokale udlejningsbureauer klar til at give dig den bedste ferieoplevelse. Vi tilbyder et stort og varieret udvalg af både sommerhuse, campinghytter, campingpladser og ferielejligheder beliggende i de mest attraktive ferieområder langs den jyske vestkyst fra Fanø i syd til Skagen i nord. Book din drømmeferie nu eller gå på opdagelse og find inspiration til skønne overnatningstyper, fantastiske kulturelle og kulinariske eventyr, betagende naturoplevelser og lokale tips, du ikke finder andre steder.

Danmark er ikke kun det perfekte sted for en strandferie, men også et oplagt land at holde ferie i, hvis du elsker at være aktiv og holder af en ferie fuld af spændende indslag og aktivitetsmuligheder. Langs den danske vestkyst finder du den smukkeste natur samt et væld af attraktioner. Strandene, skovene, hederne og mest storslået af alt – Nationalpark Vadehavet - som du finder længst mod sydvest omkring Fanø og Blåvand/Ho-området, alle er med til at gøre ferien uforglemmelig, når du afholder den ved Vesterhavet. Det er ikke kun udendørs, at området byder på spændende ting, ligeledes tilbyder området også en masse interessante attraktioner indendørs. Alt fra museer, legeland til gode restauranter og cafeer. Hos Nordsee Holiday kan ferien, uanset interesser og varighed, blive smækket med oplevelser og mindeværdige stunder. For at sikre os, at du og din familie bliver bedst mulig inspireret, har vi lavet en lille side, som omhandler mange af de spændende ting, som netop vores feriedestinationer kan byde på. Så følg godt med og læs videre. Vi giver tips og tricks til din uforglemmelige ferie ved vestkysten.

Hold ferie i Danmark: Tips til naturelskere

Oplevelser i det fri:
De første par tips, som vi finder allermest nævneværdige, omhandler vores helt unikke og smukke natur. Selvom vores danske vestkyst er forholdsvis lille taget hele landet i betragtning, så byder naturen her på kontraster og oplevelser, som sjældent er at finde andre steder.

De livlige, til tider brutale, brusende bølger og den friske vesterhavsvind møder den bløde og fine sandstrand. De tårnhøje fyrtræer ligger næsten klods op af de flade lilla-blomstrende lyngheder. Alt sammen bidrager det til en rolig og harmonisk natur, hvor en ferie kan beriges med følelsen af afslapning. Midt i den smukke natur vil fortiden give sig tilkende i form af bl.a. bunkers fra anden verdenskrig - her kan især Thyborøn Fæstningen og Bunkermuseum Hanstholm. Trods disse markante levn fra en dyster tid, så falder de nu i med naturen og indgår på unik vis som en del af naturen langs vestkysten.

1. TIP til ferieaktiviteter: nyd naturen fuldt ud!

Den første af vores ferietips handler om at nyde naturen fuldt ud, hvad enten du er til hård fysisk aktivitet eller en mere rolig form for bevægelse. Naturen ved Vestkysten ligger op til en tur i det fri, det kan enten være til fods, på cykel eller måske endda på hesteryg eller i en kano. Mulighederne er utallige. Et af vores foretrukne tips er at nyde naturen til fods langs de flotte vandrestier, som området byder på. Her kan Flora og Fauna nydes i ro og mag. Nogle af de bedste ture findes i Blåbjerg Plantage eller ved Filsø. I Blåbjerg Plantage byder skoven på stejle bakker, smukke klitter og blomstrende lyngbakker. Ved Filsø kan de maleriske søer nydes fra en smuk anlagt sti, som b.la. også fører til et observationsdække, hvorfra hjorte mm. kan spottes på en klar dag.


Disse ovennævnte ture kan bestemt også nydes på fx en cykel. Faktisk er Blåbjerg Plantage et velkendt sted for bl.a. mountainbikere at færdes, da området står listet som en af de 10. spir over gode mountainbikeruter i Danmark. Er du mere til vand end til land, så kan det også anbefales at besigtige vestkysten fra vandsiden af i enten kano eller kajak. Dette anbefales dog kun på en vindstille dag.

 

 2. TIP til ferieaktiviteter:
Oplev de smukke strande

Måske giver det sig selv, at vi vil nævne de smukke strande, som ligger langs den danske vestkyst. Men de er altså også noget af det smukkeste, vi har at byde på! De lange strande med åbne vidder og det tilstødende Vesterhav kan bringe liv og glæde til alle. Det bløde sand mellem tæerne og den friske og rene vesterhavsluft giver fornyet energi til både ferien og den efterfølgende hverdag. Strandene har været populære i mange år, og det er ikke kun hos voksne, at strandene hitter. Selv familiens mindste finder strandene spændende og betragter dem som én stor legeplads. Her kan bygges sandslotte, spilles strandtennis, flyves med drager, solbades, og for de modige kan en frisk tur i bølgen blå give ferien en uforglemmelig oplevelse. Strandene er og bliver fantastiske, og selv på en vindstille dag kan havets beroligende lyd nydes med en hyggelig gåtur. Rejser du med din helt store kærlighed, så kan det varmt anbefales, at I sætter jer sammen i klitterne hånd i hånd og nyder en af de smukke solnedgange, som specielt sommeren bringer med sig.
Ingen andre steder i Danmark tilbyder så smuk en natur til din ferie. Uanset årstid så vil et besøg på strandene langs den danske Vestkyst være et af vores absolut bedste tips.

3. TIP - unik ferieoplevelser i lavsæsonen: Svampeugen

Har du nogensinde holdt din ferie ved Vestkysten i lavsæson? Hvis ikke, så kan det varmt anbefales. Der findes en del spændende aktiviteter, som netop er oplagt for denne sæson. Specielt i slutningen af august til start oktober spirer skovbunden med smukke spiselige svampe. Og er du i tvivl om, hvorvidt dem, du finder, kan spises eller ej, så tilbyder de lokale naturguider rundture samt vejledning i områdets store spisekammer. Hvem vil ikke elske en lækker svampesuppe med lækre Karl Johan svampe eller måske endda med den helt specielle Indigo-svamp – og så af egen høst?
Faktisk er det blevet så populært at finde og spise svampe, at der i Blåvand, Vejers og Henne bliver afholdt en svampeuge hvert år i uge 37. Arrangementet bliver stablet på benene af en række lokale aktører. Feriekompagniet, Blåvand, Die Hyggelige Dänen, Vejers og Købmand Hansen, Henne samt naturvejledere og lokale restauranter er gået sammen om at skabe en hel uge af uforglemmelige oplevelser til lokalbefolkningen og turister. Der er stor rift om arrangementet, så er du interesseret, vil vi anbefale dig at booke dit sommerhus til uge 37 allerede nu.

TIP 4 - ting man kan lave i sommerferien og lavsæsonen: Golf

Vi har også gode tips til den erfarne og eventyrlystne golfspiller. Fra top til tå langs Vestkysten findes der flotte og spændende golfbaner. Her kan du og dine medrejsende nyde både naturen og den friske vesterhavsluft i kombination med jeres hobby. Golf er en fantastisk aktivitet til din ferie ved Vestkysten. Se de interessante golfklubber her:

Blåvandshuk Golfklub:
Blåvandshuk golfklub er det perfekte sted at kombinere ferie med hobby og afslapning. Blåvandshuk Golfklub er beliggende helt ud til Ho bugt, hvor Vadehavet viser sit unikke mønster 2 gange dagligt. Udsigten udover bugten og den storslåede natur gør golfoplevelsen til noget helt specielt. Så brænder du for golfen, så kan disse 18 huller varmt anbefales. Og når ”dysten” så er veloverstået, kan du og dine medspillere nyde en skøn middag i golfklubbens restaurant. Denne golfbane er uden tvivl en af Danmarks største attraktioner for golfspillere!

Henne Golf Club:
Et sidste golftip er den 18 hullers bane, som hører til Henne Golfklub. Golfklubben ligger placeret lidt længere inde i landet, syd for Blåbjerg Plantage. Her kan du spille golf midt i den rene natur idyl. Banen er omgivet af spændende og flot natur, så muligheden for at nyde din hobby i fred og ro i kombination med smuk natur og frisk luft er fremragende her. ”Golfshoppen”, som tilhører golfklubben, byder på alt det nødvendige, for at spillet kan gå i gang og fuldføres til fulde.

TIP 5 - aktivitet med fut i: Ridning

Ridning har længe været en populær aktivitet og har tilhængere i alle aldre. Det er ikke kun børn, som elsker at bestige heste- og ponyrygge, voksne kan også få deres ønske om en ridetur i det fri opfyldt på en ferie ved vestkysten. Ved Hvidbjerg Strand Feriepark kan du komme på en hel fantastisk ridetur på islandske heste ud i den smukke natur. Her går turen forbi smukke heder, klitter og et smut på stranden, hvor havet og vinden for alvor kan nydes.

I Henne kan du besøge Stutteri Vestkysten, der tilbyder guidede ture både for begyndere og avancerede ryttere. Det samme gælder Vesterhavsridning i Vejers, hvorfra en af turene går til smukke Grærup strand. Ridning er en perfekt aktivitet, hvis du vil opleve det fortryllende landskab fra lynghede over store skove til fantastiske klitter ved vores feriedestinationer i fred og ro.

 

TIP 6 - historiske attraktioner ved Vestkysten: Bunkere

Det sjette af vores ferietips til ferieaktiviteter ved Vestkysten handler om den tidligere verdenskrigs historie. Når alt kommer til alt, kan rester af historiske ”bygninger” fra 2. verdenskrig findes overalt langs den jyske vestkyst. ”Bygninger” i form af beton bunkers, der ligger som stille mindesmærker midt i landskabet. Disse bunkers er alle unikke, og har du mindre børn, kan det være en stor og lærerig oplevelse at støde på sådan en i ferien.

 

Oplevelser for familien; Her kan du beundre de mange bunkers:

Ved Henne, ind imod landet, finder du de historiske bunkers imellem klitter og heder – Det samme gælder for Vejers.

Sandsynligvis på grund af sin geografiske placering (vestligste punkt, tættest på den tyske grænse), har Blåvand det største antal bunkersruiner i Danmark. Derfor udgør området også en stor attraktion for historieinteresserede. Får at få et godt overblik over de mange bunkers, så kan det varmt anbefales at tage en tur til toppen i Blåvandshuk Fyr, hvor hele området kan beskues.

Der ligger et stort antal af bunkers nær Blåvand Fyr på stranden. De er halvt begravet i det bløde sand direkte ved vandkanten og vaskes af Vesterhavets bølger, som var de klipper. Nogle af de mange bunkers er blevet dekoreret af kunstnere. Faktisk ligger der helt ned til vandet 3 stykker, som er blevet udsmykket som heste og har dertil fået navnet muldyrene. Disse bunkers er for mange velkendte og associerede med Blåvand.

Så udfordre dig selv, tag til Vestkysten og lad fortiden imponere dig.

 

Seværdigheder Jylland - Oplev en verdensomtalt bunker i Blåvand

Tæt på centrum af Blåvand ligger det verdensomtalte museum Tirpitz. Dette museum er en af ​​Danmarks største attraktioner og et af de hotteste ferietips, vi kan give. Dette museum ligger smukt placeret midt imellem klitter og er en arkitektonisk perle designet af arkitektfirmaet BIG. Inde på museet findes der spændende udstillinger om bl.a. Anden Verdenskrig, dansk lokalhistorie samt en stor ravudstilling. Museet fremviser deres udstilling på moderne vis ved hjælp af spændende multimedier. Tirpitz er med garanti en stor oplevelse for både børn og voksne og et must i ferieplanlægningen, når du besøger vestkysten.

TIP 7 - aktiviteter i ferien: Fitness

Det syvende tip, som vi lige vil nævne lidt om, er mulighederne for at få pulsen op og få trænet krop og sjæl. Intet føles skønnere end en krop i balance. Egentlig er det slet ikke nødvendigt med et træningscenter eller lignende, når du opholder dig ved vestkysten – for den smukke natur, som venter lige uden for døren til dit sommerhus, din hotellejlighed, eller campingplads, er nok det bedste og sundeste træningslokale, du længe har været i. Naturen ligger uden tvivl op til både sport og fitness med både høj og lav intensitet. Er det ikke lige naturen, som frister, eller skulle vejret ikke være helt perfekt for en omgang udendørs træning, så findes der også nogle gode indendørs trænings- og fitness muligheder ved vores mange feriedestinationer. Nogle af de attraktive steder har vi samlet til dig her:

Nær Henne:
Både i Henne og i Nørre Nebel finder du gode fitnessmuligheder. I Nørre Nebel ligger et fint og velholdt fitnesscenter. Faktisk er det sådan, at hvis du lejer et sommerhus igennem Købmand Hansen i Henne, så vil du få rabat på adgangen til fitnesscentret i Nørre Nebel.

Nær Blåvand:
Hvis du er på ferie i Blåvand eller omegn og har lyst til at tage i fitness, finder du Sportspark Blåvandshuk, centralt beliggende på Blåvandvej. Dette motionscenter er funktionelt indrettet, og her finder du bl.a. et løbebånd, håndvægte mm. Nogle af sommerhusene, som kan lejes igennem Feriekompagniet, tilbyder gratis adgang til dette motionscenter. Så er fitness og motion din helt store interesse, så hold godt øje med disse sommerhuse.
Udover motionscentret i Blåvand, så findes der også i Oksbøl, nær Blåvand, et fritidscenter, som tilbyder både fitnessfaciliteter, svømmehal, vandland, tennis mm. Her kan hele familien få god ferietid til at gå.
I Vejers:
Lige i centrum af Vejers, på Vejers Havvej, finder du endnu et fitnesscenter, som er en del af Sportspark Blåvandshuk. Heri kan du træne ved hjælpe af de mange fitnessfaciliteter. Så der er ingen undskyldning for at springe træningen over i din ferie, med mindre det er det, du har allermest lyst til.