Bork Havn - i vikingernes fodspor

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre
Sommerhuse i Bork
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Bork Havn er en lille fiskerby beliggende i den sydlige ende af Ringkøbing Fjord. For mange år siden var dette ferieområde stedet, hvor vikingerne gik i land og bosatte sig. Selvom det var herfra, at de planlagde brutale togter, så føles byen og området i dag som værende hyggelig og faktisk ret romantisk. Her hersker en idyllisk landsbyatmosfære med et lille præg af minder fra vikingetiden. I Bork Havn finder man det berømte museum: Bork Vikingehavn.

Museet er en rekonstrueret vikinge by, som viser vikingernes hverdagsmæssige arbejde. Museet og Bork Havn i sig selv fremstår helt autentisk og byder dermed på en masse visualiseret historie. Udover den spændende historie så byder området også på charmerende sommerhuse som ligger rundt omkring byen. Derudover finder i uberørt natur og adskillige aktiviteter omkring Ringkøbing Fjord og halvøen Tipperne. Faktisk er det sådan, at Bork Havn hvert forår og sommer forvandler sig til en uimodståelig destination for ferieglade folk, hvad enten det er familier eller par - velkommen til Bork Havn.

Bork Havn - et ferieparadis med tradition

Hvis du vil lokalisere Bork Havn på et kort, skal du kigge efter Ringkøbing Fjord. I bunden af fjorden lidt nord for Nymindegab ved Vesterhavet ligger Bork Havn. Stedet i dag består af en ældre og nyere bydel, hvor variationen af hytter, lejligheder og sommerhuse er stor. Her findes de klassiske skandinaviske træhuse såvel som nyere moderne huse. Bork Havn har endda en lille sejlhavn, hvor du kan søsætte din egen båd.
Der er ingen tvivl – Bork Havn er hyggelig og rolig – og her kan følelse af fred og frihed blomstre hos alle.

Bork Havn - ligger her en strand?


Mange besøgende spekulerer på, om det er muligt at nyde ferien ved stranden, hvis de vælger Bork Havn som destination. Og faktisk så er svaret ja. Selv om Bork Havn ikke har direkte forbindelse til Vesterhavet, så findes der stadig en lille strand her. Stranden er naturligvis ikke ens med de andre destinationers ved vestkysten, men stranden her er hyggelig og egner sig rigtig godt til familier med mindre børn. Det er nemlig sådan, at vandet i fjorden er lavt og roligt – her er ingen store bølger eller lumske strømme, så skal der svømmes eller leges i vandet, kan det gøres med tryghed.

 

Oplev vikingernes historie i vikingebyen, Bork Havn, med hele familien

Børns hjerter slår hurtigere, og de voksne finder deres indre legebarn frem, når de besøger vikingerne i Bork. I Vikingebyen kan hele familien få et autentisk indblik i, hvordan vikingerne med alle deres hverdagsskikke levede tilbage i tiden. Vikingebyen er også kendt som Bork Vikingehavn museum.

Så har du og familien lyst til at opleve en masse om vikingerne lige fra deres beklædning, mad, våben til deres traditioner og livlige festivaler, så er Bork Havn det perfekte sted at holde ferie. Som en sidste nævneværdig attraktion i byen, så ligger der en tro kopi af et vikingeskib i havnen. Hvem bliver ikke begejstret af sådan et syn?

Natur - vandsport og aktiviteter

Bare rolig - selvom du måske allerede har besøgt Bork Vikingehavn, så er der stadig meget mere at opleve i Bork og omegn. Området er landskendt for sine fantastiske vandsports forhold. Vandet står lavt, og vinden er der som oftest godt sus i, derfor er forholdene til både, windsurfing, kite-surfing, stand-up paddling samt kajaksejlads helt ideelle. Faktisk er forholdene så gode, at stedet er perfekt, uanset om du er øvet eller nybegynder.

Cykelture og vandreture rundt om fjorden er også et par attraktive aktiviteter, du kan begive dig ud på, når du er i området. Turen langs fjorden er fantastisk flot – fyldt med betagende natur og masser af frisk luft.

Oplev naturområdet ved tipperne

En sidste nævneværdig naturoplevelse som et ophold ved Bork Havn absolut må indeholde, er en tur ud til halvøen Tipperne. Området består af et særligt smukt stykke natur, et sted, hvor planter og dyr lever fuldstændigt upåvirket af mennesker. I den sydlige del af halvøen befinder fuglereservatet Tipperne sig. Her kan naturelskere observere adskillige spændende og sjældne fugle mellem juli og august. Nogle af dem i imponerende flokke. Selv hvis du ikke er fuglefan, vil du elske dette naturlige og smukke syn. Og bedst af alt: Èt kig på Bork Havn-kortet, og du er klar over, at halvøen Tipperne er lige rundt om hjørnet - en ideel destination for en dagstur!

Restauranter og indkøbsmuligheder

Selvom Bork Havn er en lille by, er der stadig nogle gode spisesteder. Her er restauranter og caféer, samt charmerende små butikker, hvor du kan købe en softice eller en fransk hotdog til den lille sult. Midt i byen ligger der en købmand, som sælger alt fra dagligvarer til bagerbrød.

I øvrigt er det muligt at nå endnu større byer som Henne og Blåvand i bil inden for en overskuelig køretid. For shopping af tøj, sko, kunst og souvenirs er en tur hertil altid anbefalelsesværdig.