Hvide Sande – et ægte ferieparadis for naturelskere

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Området i og omkring Hvide Sande kendetegnes af den smukke natur. Så kom og oplev de smukke marehalmsklædte klitter, de fantastiske sandstrande, og Vesterhavet med dets brusende bølger

Nordsee Holidays byder dig velkommen i Hvide Sande – feriedestinationen mellem hav og fjord. Her er et feriehusophold lig med skønne ferieminder for både store og små. Hvide Sande ligger midt på den smalle landtange mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord, hvor man har klitter, sand og vand så langt øjet rækker. 

Et scenarie, der er så smukt, at det oftest overvælder de forventningsfulde feriegæster, og det danner det perfekte grundlag for en ferie, hvor kvalitetstid, afslapning og naturoplevelser har første prioritet. Den smukke sandstrand, der i øvrigt er blandt de bedste i Skandinavien, indbyder til gåture i den friske rene luft, hvorefter du kan vende tilbage til feriehuset og hygge dig på terrassen eller foran brændeovnen. Hvide Sande er en lille fiskerby fra 1930’erne, hvor der stadig landes fisk, og hvor det autentiske havnemiljø simpelthen skal opleves. Og fra Troldbjerg, som er byens højeste punkt, har du en super udsigt over hele området med molerne, havneområdet og Ringkøbing Fjord.

Skønne oplevelser både til lands og til vands

Hvide Sande er lystfiskerens paradis. Her kan du nemlig fiske efter sild i slusen, fange torsk og fladfisk fra stranden, hygge dig med snøren i vandet ved en af put-and-take-søerne eller tage med fiskekutteren M/S Solea ud og pilke torsk. Fiskeudstyr kan både købes og lånes i lokale lystfiskerbutikker.

Derudover kan en to-timers sejltur med bramsejlsskonnerten Maja stærkt anbefales. Den lægger til i Sydhavnen i Hvide Sande, og sejler normalt langs Vestkysten – en ægte maritim oplevelse.

Årgab - et lille ferieparadis syd for Hvide Sande

6,5 kilometer syd for Hvide Sande møder I en lille perlerække af sommerhuse i topkvalitet. På et af de smalleste steder på tangen ligger nemlig Årgab, som er placeret på "Holmsland Klit". I Årgab er der kun 500 meter fra kyst til kyst. Bor man i et sommerhus her, vælger man derfor selv, om man mest er til det fantastiske fugleliv ved fjorden eller vindblæste Vesterhav i vest.

Hvide Sande - en hyggelig, autentisk fiskerby

Du finder fiskerbyen, Hvide Sande, midt på den smalle landtange mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Den lille by blev grundlagt i 1930’erne, da fiskere fra vestkysten bosatte sig omkring slusen, da beliggenheden dannede et godt grundlag for hav- og fjordfiskeri. I dag er havnen i Hvide Sande stadig aktiv, og du kan her opleve, hvordan fiskekuttere kommer ind for at lande dagens fangst. Men på havnen kan du også finde et hav af gode butikker og spisesteder, der sammen med det autentiske maritime miljø danner en helt unik atmosfære, der kendetegner Hvide Sande.

Den smukke hvide sandstrand - Hvide Sandes perle

Stranden i Hvide Sande strækker sig over flere kilometer, så du her har rig mulighed for at gå lange ture langs vandet eller på molen, bygge sandslotte eller flyve med drage sammen med børnene, eller bare at sidde og nyde solen, naturen og en medbragt madkurv. Du kan også tage en forfriskende dukkert i de salte bølger eller prøve kræfter med forskellige former for surfing. Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Der er en fin parkeringsplads med offentlige toiletter og udendørs bruser, og derfra er strandtilgangen flisebelagt, så du nemt kan komme helt ned til stranden med barnevogn eller kørestol. Derudover er der gratis trådløs internetadgang, og om sommeren er der livreddere for at øge badesikkerheden.

En af Danmarks ældste badebyer - Søndervig

Bevæger man sig få kilometer nord på af Holmsland Klit, så finder man en af Danmarks ældste feriedestinationer. Lige siden 1800-tallet har Søndervig hvert år tiltrukket ferieglade sommergæster til Vesterhavet. Det er også tydeligt at mærke, at I ikke er de første Søndervig får besøg af, og alt er præcis, som der skal og bør være i en rigtig ferieby. Eksempelvis blev stranden i 2014 kåret til årets strand i Danmark, der er et hav af shoppingmuligheder og generel underholdning for enhver smag. Et af de mest kendte tilbud er den årlige sandskulpturfestival. Her kan man meget nemt blive forgabt i alle de mange fascinerende og smukke skulpturer, som er lavet af nogle af verdens bedste indenfor feltet.

Smag på Hvide Sande - lækker frisk fisk hver dag

Da der hver dag landes friske fisk på havnen i Hvide Sande, finder du her også et godt udvalg af restauranter og caféer, der tilbyder lækre fiskeretter og specialiteter. Så kom og oplev den hyggelige maritime stemning på havnen og nyd et lækkert måltid, eller bare en god is på en varm sommerdag. Der findes desuden også flere gode fiskebutikker, der sælger frisk fersk og røget fisk.

Attraktioner i Nærheden af Hvide Sande

Lyngvig Fyr

Læs mere

Fiskeriets Hus

Læs mere

Abelines Gård

Læs mere