Houstrup – naturen helt tæt på

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre
Sommerhuse i Houstrup
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Midt i hjertet af Vestjylland, skjult mellem høje træer, sandede bakker, græs og heder, ligger det hyggelige Houstrup. Den lille danske landsby, hvor naturen er så smuk, ligger kun 10 minutter i bil fra det populære ferieområde Henne Strand. Trods den tætte beliggenhed til havet så tilbyder Houstrup alle sine besøgende at mærke roen ved den livlige flora og fauna, som eksisterer i området. Her er ro til at fordybe sig og koble helt af. I Houstrup er sommerhusene hyggelige og nyder uden tvivl godt af den smukke natur, som de er beliggende i. Houstrup giver alle lov til at komme ned i tempo.

Houstrup strand – en fredelig naturstrand

Hvis du kigger på et Houstrup-kort, bliver du klar over, at Vesterhavet kun ligger et par kilometer væk. Stranden her er ren og rolig samt giver dig et fantastisk syn ud over Vesterhavet. Hvis du følger "Houstrup Strandvejen", der løber gennem Houstrup og det lokale sommerhusområde, så dukker kysten op, og du kører derfor direkte til "Houstrup Strand". På parkeringspladsen direkte ved stranden er bilen meget ukompliceret og nem at parkere.

Bag de bevoksede klitter, omgivet af frodige enge og lillablomstrende lyng, strækker sig en bred naturlig strand, som oftest er yderst ubefolket. Den ugenerthed, som stranden har, er ikke ensbetydende med, at stranden ikke er attraktiv, tværtimod. Houstrup Strand byder på fint lyst sand, som du frit kan nyde følelsen af under de bare fødder. Havet indbyder til en frisk dukkert, og vinden giver et skønt pust til de varme kinder. Stranden gør, at vandsport entusiaster føler sig godt tilrette her, og  de kan med fordel boltre sig i flere timer med kite- eller windsurfing. Sidst men ikke mindst indbyder strandens brede vidder også til hygge blandt børnefamilier og besøgende med hund.

Vær aktiv i Houstrup

Hvis du vælger Houstrup som feriedestination, vil du med garanti få en ferie spækket med naturoplevelser, hvis ønsket. Ikke alene nyder sommerhusene godt af naturen, det gør de aktive besøgende også. Mulighederne for gode gåture, cykelture eller svømning i bølgen blå er mere end gode. Houstrup opfordrer til, at du sammen med familie eller venner griber cyklen og besøger vidunderlige Blåbjerg Plantage eller tager en tur til Filsø, hvor dyre- og fuglelivet er helt exceptionelt. Hvis du kigger på et kort over området, så vil du opdage, at mulighederne for naturbaserede aktiviteter omkring Houstrup er uendelige.

Seværdigheder nær Houstrup – og ”Houstrup Strand”

Hvis du nyder fred og ro, men samtidig gerne vil kombinere det med spændende og måske endda kulturelle oplevelser, så ligger Houstrup også godt placeret i forhold til en række interessante seværdigheder:

Attraktioner for hele familien

LEGOLAND i Billund er og bliver stadig en af ​​favorit destinationerne for familier, der rejser med børn. At opdage en hel verden af ​​Legoklodser med utallige seværdigheder og forlystelser er sjovt for alle aldre. Det tager ca. en time i bil fra Houstrup til Billund.

I Blåvand Zoo såvel som i Givskud Zoo kan børn og voksne beundre en lang række spændende dyr på meget tæt hold. Blåvand Zoo er intim og giver familiens mindste mulighed for at røre og kæle med nogle af havens mange dyr.

I knap så godt vej kan det altid anbefales at tage en udflugt til en af de mange svømme- og legelande, som ligger i området. I Bork Havn, Varde, Vejers eller endda Hvidbjerg ved Blåvand er der gode indendørs lege- og/eller vandlande.

LEGOLAND

I en overskuelig afstand fra Hvidbjerg Strand ligger LEGOLAND og venter.

Mere info
Indendørs legeland

Besøg det kæmpe store indendørs legeland, Playcity.

Mere info
Blåvand Zoo

Der er kun 4 minutter i bil til Blåvand Zoo, en hyggelig, lille zoologisk have.

Mere info
Givskud Zoo

Tag på safari og se blandt andet Løver og giraffer helt tæt på.

Mere info
Badeland

Et tropisk badeland med mange timers sjov for både børn og voksne.

Mere info

Mad og drikke i Houstrup

Indkøb: Ikke langt fra Houstrup ligger Nørre-Nebel. Her findes flere små hyggelige supermarkeder, et bageri, hvor frisk og duftende morgenbrød kan købes, og der findes sågar et apotek og en frisør. Her kan ferien suppleres med de fornødne behov.
Hvis du virkelig ønsker at shoppe, kan du tage en tur til Henne eller Blåvand. Her er butikkerne inden for mode, sko, smykker, børn, boliginteriør, kunst og souvenirers mange - iøvrigt gælder det samme for byen Varde, der ligger i en lignende afstand som Blåvand. Varde er en lille hyggelig by, hvor brostensgader og rødstenede huse kaster sin charme på byen.