Ferie på Fanø

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre
Find et sommerhus i nærheden
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}
Fanø er den nordligste af de Danske Vadehavsøer

Fanø er kendetegnet ved Nationalpark Vadehavet med trækfugle og sæler på den ene side af øen og smukke, brede sandstrande og klitter på den anden. Øen blev skabt som en sandbanke i det lave havområde mellem den tyske ø Sylt og Horns Rev - et rev, der strækker sig 40 km ved den Danske Vestkyst. Selv i dag skyller havet sand til den vestlige strand, så øen Fanø vokser langsomt mod vest.

Rejs til Fanø med færgen

Fra Esbjerg tager det ikke mere end ca. 12 minutter at sejle til den 56 km2 store ø, Fanø. Færgen lægger til i Nordby, byen hvor du i labyrinten af smalle gader møder hyggelige caféer og spændende butikker. 

Rig på kultur, festivaller og kunstgallerier

Øen er rig på kultur med historiske bymiljøer, Fannikerdage, Dragefestival, Godtfolk festival, kunstgallerier, strandsejlere og ikke mindst Johnny Madsen. De fem sommerhusområder på Fanø byder alle på idylliske stråtækte sommerhuse i kuperet naturskønt terræn, hvor grundene typisk er afgrænset med beplantning som hybenroser og fyrtræer.

Hyggelige caféer og små charmerende gader

Der findes mange gode restauranter og caféer i de små byer rundt omkring på Fanø. I de sidste 100 år har øen tiltrukket kunstnere fra både ind- og udland, som har brugt Fanø som inspirationskilde og beriget den med små hyggelige butikker, der sælger smukt og inspirerende kunsthåndværk.

Der er mange grunde til at besøge Fanø ...

Den lille hyggelieg ø Fanø byder nemlig på mange forskellige oplevelser, som vil glæde hele familien. Der er mulighed for at benytte sig af aktiviteter som drageflyvning, windsurfing, bowling, ponyridning, minigolf, tennis, vandland, golf og meget mere. Fanø har kort sagt det hele til en god ferie, hvad enten I er til afslapning på stranden eller til kultur, aktiviteter og oplevelser. Der er også rig mulighed for store naturoplevelser på øen, fx er området syd for Sønderho – Hønen – et enestående stykke natur, hvor strandengen og vaderne indbyder til en dejlig vandretur. 

Tips til ferien: Besøg "Fanø Krogård", der allerede i 1664 var vært for gæster. Kroen er et hyggeligt sted, hvor der er plads til børn og børnefamilier. Restaurant "Fajancen" i Sønderho, der er en tidligere købmandsforretning med tilhørende porcelænsgalleri, serverer typiske regionale klassikere. Hos Sønderho Kro kan du bestille den traditionsrige Fanikkers ydlingsret nemlig bakskuld - den smager især godt hos Sønderho Kro. I øvrigt har kroen eksisteret siden 1722. I champagnehaven hos Kellers Badehotel kan man få lidt godt til ganen, mens havet spreder en fin tåge. Foruden de klassiske restauranter tilbyder øen moderne caféer, bistroer og kaffebarer, hvor du kan købe mad og drikke - også til at tage med fx ned på stranden. 

15 km lang, hvid sandstrand - billedskøn og vidunderlig

Fanøs vestkyst er en 15 km lang, hvid, bred sandstrand. Den hører til en af Europas bedste og mest sikre badestrande. Stranden er meget fast, og man kan køre med sin bil nærmest helt hen til vandkanten. Hele året rundt sker der et hav af forskellige aktiviteter på stranden som f.eks. drageflyvning, windsurfing, cykelture, boldspil, ravture og meget mere. 

Fanø Internationale Dragefestival

Fanø er kendt af hele drageverdenen. Et af de største dragefestivaller bliver årligt afholdt her, og i 2019 var det det 36. år, at omkring 5000 drageentusiaster mødtes for at flyve med drage over Fanø. I to uger i juni er himlen over den lille danske ø dækket med hjemmelavede drager i alle størrelser, former og farver. Festivalen fandt sted for første gang i 1985 - på det tidspunkt kørte den tyske Wolfgang Schimmelpfennig fra Hamburg til øen for at lade sin første hjemmelavede drage flyve henover himlen.