Ferie på Fanø

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre
Find et sommerhus på Fanø
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}
Fanø er den nordligste af de Danske Vadehavsøer

Den godt 52 m2 store Vadehavsø Fanø er lige så stor på traditioner og naturoplevelser, som den er lille i areal. Øen er indbegrebet af en naturlig harmoni, der rammer dig, så snart du træder af færgen i Nordby, og den salte duft fra Vesterhavet skyller ind over dig. Der er en mærkbar ro på øen, og bevæger du dig ned på de brede, hvide sandstrande, hvor marehalmen svajer let i vinden, så kan vi næsten garantere dig, at feriefølelsen får taget i dig.

Fanø er kendetegnet ved Nationalpark Vadehavet med trækfugle og sæler på den ene side af øen og de smukke sandstrande og klitter på den anden. Øen blev skabt som en sandbanke i det lave havområde mellem den tyske ø Sylt og Horns Rev - et rev, der strækker sig 40 km ved den Danske Vestkyst. Selv i dag skyller havet sand til den vestlige strand, så øen Fanø vokser langsomt mod vest.

Danibo udlejer sommerhuse og ferielejligheder på hele øen, men især i Sønderho, Nordby, Rindby og Fanø Bad finder du mange skønne sommerhuse. Du kan finde idylliske stråtækte huse, store poolhuse eller huse med udsigt over vandet. Mulighederne er mange. 

Læs mere om oplevelser, aktiviteter og overnatningsmuligheder på en Danmarks dejligste ferieøer herunder. 

Fanø - kun en sejltur væk

Fra Esbjerg tager det ikke mere end ca. 12 minutter at sejle til Fanø. På din vej over kan du holde øje med øen i det fjerne, og mod Esbjerg kan de spejde efter Svend Wiig Hansens 4 kæmpeskulpturer 'Mennesket ved Havet'. Færgen lægger til i Nordby, byen hvor du i labyrinten af smalle gader møder hyggelige caféer og spændende butikker, eller kører videre mod din destination på Fanø.

Se færgeplan

Fanø Internationale Dragefestival

Fanø er kendt af hele drageverdenen. Et af de største dragefestivaller bliver årligt afholdt her, og i 2023 er det 40. år i træk, at omkring 5000 drageentusiaster mødtes for at flyve med drage over Fanø. I to uger i juni er himlen over den lille danske ø dækket med hjemmelavede drager i alle størrelser, former og farver. Festivalen fandt sted for første gang i 1985 - på det tidspunkt kørte den tyske Wolfgang Schimmelpfennig fra Hamburg til øen for at lade sin første hjemmelavede drage flyve henover himlen.

Aktiv ferie på Fanø

Fanøs vestkyst er en 15 km lang, hvid, bred sandstrand. Den hører til en af Europas bedste og mest sikre badestrande. Stranden er meget fast, og man kan køre med sin bil nærmest helt hen til vandkanten. Hele året rundt sker der et hav af forskellige aktiviteter på stranden som f.eks. drageflyvning, windsurfing, cykelture, boldspil, ravture og meget mere. Cykelturene er ikke afgrænset til stranden, da resten af øen nærmest er designet til det cykelglade folk, der både vil spare miljøet for nogle kilometer i bil og samtidig vil være helt tæt på naturen og det storslåede landskab på Fanø. Der er flere muligheder for en cykelferie på Fanø; du kan selv medbringe cyklen bag på bilen, du kan cykle på færgen lade din bil stå hjemme eller i Esbjerg og slutteligt kan du leje en cykel op til flere steder rundt om på øen.

Nordby Wooldays

Én weekend om året bliver Fanø forvandlet til en mekka for strikkeglade gæster. Nordby Wooldays indtager Fanø med events, boder, kurser, fællesspisning og meget mere - alt med garn og strikning som fokus. Det er et utroligt populært event, og det gælder om at være ude i god tid i forhold til booking af overnatning på øen. Danibo står klar til at hjælpe dig med at finde gode overnatningsmuligheder, og du kan holde dig opdateret omkring datoen for festivalen lige her!

Rig på kultur, festivaller og kunstgallerier

Øen er rig på kultur med historiske bymiljøer, Fannikerdage, Dragefestival, Sønderhodagen, kunstgallerier og strandsejlere. Sommerhusområderne på Fanø byder alle på idylliske stråtækte sommerhuse i kuperet naturskønt terræn, hvor grundene typisk er afgrænset med beplantning som hybenroser og fyrtræer. I de sidste 100 år har øen tiltrukket kunstnere fra både ind- og udland, som har brugt Fanø som inspirationskilde og beriget den med små hyggelige butikker, der sælger smukt og inspirerende kunsthåndværk.

Mød os - Danibo

Danibo er et familieejet feriehusudlejningsbureau, der er lokalt forankret på vores skønne ø; Fanø. Vi brænder for og kender til alle aspekter af ferie på Fanø, og vi står altid klar til at svare på spørgsmål og hjælpe med alle detaljer af din ferie! Du finder os på havnen i Nordby, lige når du kører af færgen. Vi ses på Fanø. 

 

Besøg Danibo
Last Minute tilbud

Last Minute tilbud

Er du på udkig efter nogle rigtig gode priser på en ferie på Fanø? Så se vores Last Minute tilbud!

Se tilbud
2 personers rabat

2 personers rabat

Få rabat på en ferie for to på en lang række sommerhuse på Fanø og ved den jyske vestkyst

Se tilbud

FAQ

Hvordan kommer man til Fanø?

Der er kun én måde at komme til Fanø på - og det er med færgen. Fanø linjen sejler fra Esbjerg Havn til havnen i Nordby og tilbage igen året rundt. Overfarten tager kun 12 minutter, så du er hurtigt ved destinationen. 

Hvor ofte sejler færgen?

Færgen sejler året rundt og flere gange om dagen. Se færgeplanen lige her

Hvor kan man overnatte på Fanø?

Danibo har et stort udvalg af skønne sommerhuse, fordelt på områderne: Nordby, Sønderho, Fanø Bad og Rindby. Du finder både sommerhuse og ferielejligheder. 

Kan man leje cykler på Fanø?

Ja. Du kan leje cykel på Fanø hos Fri BikeShop, Fanø Cykler og Fanø Bikes. Det er også muligt at komme cyklende til færgen og gå ombord.

Hvor kan man spise på Fanø?

Der er lang række lækre spisesteder på Fanø - både til den store og den lille sult. Du kan læse meget mere om spiserstederne lige her!

Hvilke indkøbsmuligheder finder man på Fanø?

Du finder en række almindelige supermarkeder i både Nordby, Sønderho og Rindby, en slagter, mikrobageri og selvfølgelig Fanø Bryghus. Derudover finder du nogle interessante specialbutikker, der sælger Fanø specialiteter og smukt brugskunst. 

Hvor ligger Fanø Bryghus?

Du finder Fanø Bryghus på Strandvejen 5, 6720 Fanø. Du kan få et nærmere kig på et af Danmarks bedste bryghuse lige her: Fanø Bryghus