Limfjorden – skønne sommerhuse i ferieparadis

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre
Find et sommerhus ved Limfjorden
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Sommerhus ved Limfjorden

Limfjorden er et ganske særligt område i Danmark. I virkeligheden består fjorden af mange forskellige småfjorde, bredninger, sunde og vige, men i daglig tale betegnes de alle under ét som Limfjorden.

Optisk ser det ud som om Limfjorden har delt Jylland i to halvdele med storbyen Aalborg i den østlige midte. For at komme til Danmarks nordlige del er man da også nødt til at krydse en af de mange broer, der går over Limfjorden: Oddersundbroen, Sallingsundbroen, Vilsundbroen, Aggersundbroen, Jernbanebroen, Limfjordsbroen og Limfjordstunnelen.

Limfjorden er således et landskab med mange ansigter. I den midterste del af landet udfolder den idylliske del af Limfjorden sig mens den vestlige del af fjorden er præget af det mægtige Vesterhav og det smukke klitlandskab. Indtil stormfloden i 1825 var Limfjorden lukket ud mod Vesterhavet og bestod af brakvand - en blanding af fersk- og saltvand. Efter den voldsomme stormflod i 1825 brød Vesterhavet tangen mellem Thyborøn og Agger og siden da har fjorden udelukkende bestået af saltvand

Badeferie ved Limfjorden

Danmark er kendt for gode og rene strande, men Limfjorden har selvfølgelig også nogle hotspots, som har en speciel god kvalitet. Inde i landet kan Søndbjerg strand anbefales, som ligger tæt på Thyholm og som er meget populært blandt familier med børn. Vandet er roligt og lavt, hvilket er meget godt for badeferie med børn. Udover det byder stranden på en badebro, toiletter og en legeplads. Lige ved Vesterhavet ligger de smukkeste strande syd for Thyborøn og nord for Agger

I Thyborøn findes stadig nogle rester, der stammer fra Anden Verdenskrig, gamle bunkere forsvinder her langsomt ned i sandet. Ikke desto mindre er stranden en af de bedste, med sine brede klitter og tæt på landsbyerne er der også toiletter og legepladser. Særligt smukke strande findes også nordvest for Lemvig, en af dem er den berømte Vinkelhage strand. Også her finder i på en nærliggende campingplads, toiletter og legepladser. Mange af husene her ligger direkte ved stranden med egen badebro. Et sommerhus af denne art, er perfekt til en badeferie med børn, da børnene har direkte adgang til den flotte strand. Stranden er åben for alle, lukkede og private strande findes ikke i Danmark. Det er derfor ikke noget problem, når du lejer et sommerhus i anden eller tredje række, fordi alle har adgang til stranden. Den lille halvø Gjeller vest for Lemvig, er det rigtige sted, hvis i vil slappe helt af.  Her er ingen huse – og der er næsten ingen turister i nærheden af den kilometerlange strand. Til gengæld er der naturligvis ingen faciliteter såsom toiletter eller restauranter.

Ferie ved vand, klitter og skov

Kystlinjen strækker sig i alt over 1.000 kilometer og ikke mindst derfor er Limfjorden et paradis for sommerhuse. Landskabet tæt på Vesterhavet byder på masser af plads og der ligger sommerhuse direkte ved vandet, mellem klitter og skov og nogle tilbagetrukket i hemmelige bugter. Mellem de snoede kyster rejser sig undertiden små bakker og ved Thyholm finder man 30 meter høje klipper med stejlt fald til vandet. Landskabet ved Limfjorden er fyldt med overraskelser og muligheder. På land er området med sin afvekslende natur perfekt til vandre- og cykelture og vil man til havs, kan en spændende fisketur anbefales. Ved Limfjorden møder man det danske landskab, når det er smukkest og her er der ubegrænsede muligheder for at nyde en skøn ferie i et lækkert sommerhus. Udvalget er bredt - lige fra luksuriøse sommerhuse med pool og spa, til mere simple sommerhuse med enkel indretning og attraktive priser. 

Attraktioner i Nærheden af Limfjorden 

WOW Park

Læs mere

JyllandsAkvariet

Læs mere