Søndervig - Porten til Vesterhavet

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Velkommen til Søndervig, porten til Vesterhavet, hvor det pulserende byliv møder storslået kystlandskab. Søndervig er en gammel badeby, som har tiltrukket mange gæster i tidernes løb på grund af det hvide, bløde sand og det brusende Vesterhav. Derfor rummer Søndervig også charmerende, nostalgiske bygninger og sommerhuse. Søndervig har også været igennem en moderne transformation, og i dag er LALANDIA Søndervig et stort trækplaster for byen. Bor du i sommerhus i Søndervig, har du mulighed for at købe adgang til badelandet.

Sommerhuse ved Søndervig
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Bunkers ved Søndervig

Søndervig er også kendt for sine mange bunkers, der ligger i sandet ved stranden. Området var en del af Atlantvolden, som var en kystforsvarsstilling der blev bygget af tyskerne under 2. verdenskrig. I dag kan man komme ind i bunkerne - på eget ansvar. Ringkøbing Fjord Museer afholder i sommeren ugentlige bunkersture, hvor man kan høre den uhyggelige historie fra 2. verdenskrig.

Storslåede naturoplevelser

Er du til oplevelser i naturen, har Søndervig også noget helt særligt at byde på. Områdets unikke placering mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord byder på mange muligheder til at dyrke vandsport. Fx padelboard på Ringkøbing Fjord? Eller Windsurf ved Vesterhavet?

Måske er du mere til en cykelferie? Så kan du cykle med cykelsti til den gamle, hyggelige købstad Ringkøbing eller den moderne fiskerby Hvide Sande.

FAQ om Søndervig

1. Hvornår finder sandskulpturfestivalen sted, og er det noget, man bør opleve?

Sandskulpturfestivalen afholdes hvert år fra maj til oktober. Det er en imponerende begivenhed, hvor kunstnere skaber fantastiske skulpturer af sand. Er du ekstra nysgerrig, kan du være med fra starten af maj, hvor kunsterne laver sandskulpturerne. Sandskulpturfestivallen tiltrækker årligt mere end 120.000 gæster, og havde i 2023 20 års jubilæum. Læs mere om sandskulpturfestivallen.

2. Hvad er de bedste aktiviteter for børn i Søndervig?

Børn vil elske at lege på den brede sandstrand, udforske sandskulpturerne og prøve sjove aktiviteter som minigolf og vandsport. Derudover er Lalandia Søndervig også et must for vandhunde.

3. Kan man bo i sommerhus i Søndervig og komme i Lalandia?

Ja, du kan sagtens bo i et sommerhus i Søndervig og stadig komme i badeland i Lalandia. Du skal blot betale entrebillet.

4. Er der mulighed for at leje sommerhuse i Søndervig gennem Nordsee Holidays?

Ja, Nordsee Holidays tilbyder et bredt udvalg af sommerhuse i Søndervig gennem vores lokale udlejningsbureau ehuse. Her kan du vælge mellem alt lige fra luksuriøse ferieboliger med pool til hyggelige ferielejligheder. Du finder vores udvalg her på siden.

5. Er der festivaler eller arrangementer ud over sandskulpturfestivalen?

Ja, Søndervig arrangerer forskellige festivaler og begivenheder året rundt. Nytårsbadet d. 31. december er et stort tilløbsstykke, hvor mere end 1000 gæster hopper i vandet og skåler i champagne.

 

Attraktioner i nærheden af Søndervig

Lalandia Søndervig
Læs mere
Sandskulptur Søndervig
Læs mere
Jyllandsakvariet
Læs mere
WOW Park
Læs mere
Lyngvig Fyr
Læs mere
Naturkraft
Læs mere