Vælg overnatning
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}
Cykelture og vandreture i Danmark ved Vestkysten

Holder man af at trampe i pedalerne - så er mulighederne gode både for den trænede cykelmotionist og til familien med madpakken. Op langs hele Vestkysten finder I også adskillige anlagte, afmærkede vandrestier rundt omkring i de mange plantager, skove og naturparker. Så det gælder bare om at komme ud på de mange afmærkede ruter og få en rigtig god cykeltur eller vandretur i den skønne natur.

Langturcykling

Der er masser af muligheder for langturscykling i området. Blåvand, Vejers og Henne Strand er godt forbundet med hinanden med et solidt netværk af cykelstier, hvilket giver rigtig gode muligheder for at lufte racercyklen på de lange distancer. Ruten fra Blåvand til Vejers, Grærup og Henne Strand og hjem igen byder bl.a. på en af de længste bakker i Vestjylland. Besøger I Vestkystens mere nordlige himmelstrøg, finder I alt fra panorama-ruter til Limfjordsruten og Vestkystruten, der alle er en tur værd.

Mountainbike ruter

Henne Strand
I Blåbjerg Plantage tæt ved Henne Strand findes nogle af Danmarks bedste mountainbike ruter. Der er i alt 3 ruter. Grøn rute på 4 km, sort rute på 7 km og hvid rute på 13 km.

Alle med udgangspunkt fra Parkeringspladsen ved Blåbjergstenen.

Blåvand
Har I mountainbiken med på ferie, er det oplagt at tage en tur til enten Blåbjerg Plantage, Søndre Plantage eller Borderup Klitplantage, hvor I finder MTB-ruter for både nybegyndere og øvede.

Vejlby Klit
Kort kørsel fra Vejlby Klit finder I Danmarks længste MTB-rute på hele 50 km. Kørsel på ruten varierer mellem alt fra grusvej til terrænkørsel i bakket landskab.

Løkken
Kun 20 km fra Løkken ligger Bagterp Plantage med en koret MTB-rute. Selvom ruten ikke er lang, er den fuld af action med sine mange sving og konstante op- og nedture - og med lidt godt tempo på, skal de fleste nok finde godt med udfordring.

Gravelcykling

Gravelcykling er en populær og voksende cykelsport, der foregår på ujævne og uasfalterede veje og stier ude i naturen, og som tiltrækker både professionelle og amatører. Det er en form for cykling, der er sjov, spændende og udfordrende, og så er den kendt for at være god for sjælen, da man kommer helt ud i naturen.

Fra 2023 og frem, er området ved Blåvandshuk vært for et storstilet gravel-event med både et professionelt cykelløb i det officielle UCI Gravel World Series, samt et løb for entusiaster og motionister. Du kan læse mere om det her:

Gravel Challenge Blåvandshuk