Kom helt tæt på Kaj Munk

Den 4. januar 1944 blev digterpræsten Kaj Munk hentet i sit hjem i Vedersø og senere henrettet. Når I besøger hans præstegård i Vedersø, kan I komme helt tæt på historien om den forældreløse dreng fra Lolland, der senere blev en af Nordens mest spillede dramatikere. Gennem forskellige udstillinger i hans hjem, kan I opleve historien om præsten, digteren og modstandsmanden Kaj Munk.

Se jer om i Stærekassen

Da Kaj Munk flyttede ind i præstegården indrettede han først et arbejdsværelse, han kaldte “Regensen”, efter kollegiet han havde boet på i København. Da præstegården sidenhen blev fyldt med børn, rykkede han op på præstegårdens tørreloft, her indrettede han et nyt arbejdsværelse, som han opkaldte efter en af Det Kongelige Teater i Københavns tre scener. Det fik navnet “Stærekassen”. I kan besøge arbejdsværelset og se mange af Munks egne minder, som stadig findes her.

Gå en tur på digterruten i parken

Parken ved Kaj Munks Præstegård er en oplevelse for sig. I årenes løb har de forskellige beboere af gården tilpasset parken til deres smag. Kaj Munk satte også sine spor. Han fik blandt andet gravet en kanal ud til Nørre Sø, og så plantede han selvfølgelig sine blå anemoner fra Lolland. Rundt i hele parken kan I scanne
QR-koder med jeres smartphone og høre forskellige værker af Kaj Munk oplæst af skuespiller Esben Dalgaard.

Café Lise med udsigt over Nørre Sø

På Kaj Munks Præstegård finder I en café med en af Vestjyllands smukkeste udsigter. Caféen på Kaj Munks Præstegård hedder Café Lise, og den er meget passende opkaldt efter Kaj Munks hustru. Her er det ikke kun kaffen og kagen, der skal nydes, men også den spektakulære udsigt over Nørre Sø.

15% på dagsbilletter på Kaj Munks Præstegård

Besøg www.kajmunkspraestegaard.dk for mere inspiration og billetkøb. Benyt rabatkoden NH2024DAG15 ved køb af dagsbilletter online og få 15% rabat. Rabatkoden skal indtastes i indkøbskurven. Tag din nøglebrik med til Kaj Munks Præstegård, da den skal fremvises sammen med onlinebilletterne, for at de er gyldige. Alle under 18 år har gratis adgang på Kaj Munks Præstegård.


En del af Ringkøbing Fjord Museer


Kaj Munks Præstegård er en del af Ringkøbing Fjord Museer. Hele vejen rundt om Ringkøbing Fjord kan I opleve den vestjyske historie. Mød vikingerne på Bork Vikingehavn, mærk naturens kræfter omkring jer i oplevelsesparken Naturkraft ved Ringkøbing og nyd den fantastiske udsigt over havet og fjorden fra toppen af Lyngvig Fyr. Oplevelserne venter bare på jer!


Benyt rabatkoden NH2024KORT15 hvis I ønsker at købe fordelskort med 15% rabat.
Læs mere om de forskellige typer fordelskort og de mange fordele på www.ringkobingfjordmuseer.dk/fordelskort/