Find et sommerhus i nærheden
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}
I fantasiens landskab

Frello museet er rammen for en stor samling af værker fra den særprægede maler og illustrator Otto Frello. Otto Frello betragtes som en af Danmarks bedste illustratorer. Hans malerier inviterer beskueren til selv at bruge fantasien. Hans værker er ofte uhyre detaljerige og kan virke kaotiske ved første øjekast. På Museum Frello kan man se en samling af den finurlige præcisionsmalers mest kendte værker. Lige ved siden af museet finder man to helt særlige gavlmalerier, der er malet på forlæg fra Otto Frello. Her kan børn og voksne komme tæt på Frellos verden, der byder på masser af overraskelser.

Otto Frello blev i 1924 født i Outrup lidt uden for Varde. Efter sin skolegang stod det unge tegnetalent i lære som håndværksmaler, inden han bosatte sig i København. I hovedstaden modtog han tegne- og maleundervisning og beherskede efterhånden maleteknikken til fuldkommenhed med dagligdagens virkelighed og overnaturlig fantasi malet ind i samme motiver.

Kunst og kulturhistorie fra egnen

Frello museet rummer foruden Frellos værker også skiftende udstillinger af kunst og kulturhistorie fra egnen. Frellos billeder har fået flere til at udnævne ham som ”fantasy-kunstner”. I centrum af Varde by, lige ved siden af museet, finder man to helt særlige gavlmalerier, som er malet af elever fra Svendborg Malerskole baseret på Otto Frellos skitser. Kloakdæksler i Varde midtby er prydet med et Frello motiv.

Åbningstider
Onsdag-søndag 10-16
Hele året

1. juli - 31. august
Alle dage 10 - 17

Lukket:
24., 25., 26. og 31. december samt 1. januar

Priser
Voksne: DKK 85,-
Børn under 18 år: gratis
Grupper med min. 10 betalende personer får 20% rabat

Adresse
Museum Frello
Kirkepladsen 1
6800 Varde
Tlf.: 75 22 08 78
Hjemmeside: vardemuseerne.dk/museum/museum-frello/