Tønder

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre
Find et sommerhus i nærheden
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}
På kanten af den indre marsk ligger Tønder

Tønder er en gammel havneby og købstad – Tønder fik sin stadsret i 1243 og betegnes derfor som én af Danmarks ældste købstæder. Tønder ligger lavt i landskabet og har flere gange været oversvømmet i forbindelse med stormfolder og kraftig regn. Derfor begyndte man i 1500-tallet, at bygge diger, for at beskytte byen mod oversvømmelser. Digerne afskar Tønder fra havet og byen mistede derfor sin status som havneby. I dag er Tønder beskyttet af Det fremskudte Dige fra 1979. 

Flotte, udsmykkede døre

Bybilledet er præget af smuk gammel arkitektur med mange rigt udsmykkede døre. Bygningerne blev opført af byens købmænd, hvis handel med bl.a. kniplinger og stude bragte stor rigdom til byen. Læg bl.a. mærke til Digegrevens hus på gågaden og Uldgade lige bagved gågaden. De gamle håndværker- og borgerhuse på den brostenbelagte gade, gør Uldgade til én af Tønders smukkeste gader.

Die Kristkirken am Marktplatz des Dorfes ist sicher ebenfalls einen Besuch wert. Die Kirche zählt zu den am Kristkirken på byens torv er bestemt også et besøg værd. Kirken hører til de rigest udsmykkede renæssancekirker i Danmark. Lige ved siden af kirken finder du Hans J. Wegners barndomshjem og i vandtårnet i Tønder finder du Danmarks eneste permanente Wegner udstilling.