Ringkøbing Museum

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Oplev Vestjyllands historie på Ringkøbing Museum

Museet i Ringkøbing er mere end 100 år gammelt. Her har man igennem årene kunne opleve skiftende udstillinger om Vestjyllands historie, og det kan I stadig. Kom indenfor i den historiske bygning og bliv blandt andet klogere på historien om Ringkøbing under Anden Verdenskrig.

Overnatning i nærheden af Ringkøbing
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Bunkere og bombefly ved Vestkysten

Da Anden Verdenskrig kom til Danmark den 9. april 1940, begyndte den såkaldte Atlantvold langs Jyllands vestkyst at tage form, og de mange bunkere skød op. Efter krigen blev de fleste bunkere forladt og tømt. Men under en orkan i 2008 blæste en uberørt bunker fri af klitterne nord for Søndervig. Bunkerens indhold fortalte både om krigen og om de mennesker, der engang boede her.
På Ringkøbing Museum kan I træde ind i en rekonstruktion af netop denne bunker og høre historien om Gerhard Saalfeld, som boede og holdt sin 18-års fødselsdag i bunkeren. I kan også komme helt tæt på en attrap af et af de mange britiske bombefly, der gjorde det danske luftrum usikkert, når kursen var sat mod Tyskland.

Skiftende udstillinger og en hyggelig museumsbutik

På Ringkøbing Museum kan udstillingerne spænde fra oldtiden til i går, men fællesnævneren for dem alle er Vestjylland. I april 2024 åbner en ny udstilling om Finn Juhl, hvis verdensberømte stole produceres af Ringkøbing firmaet OneCollection. I de fine gamle lokaler finder I også en hyggelig museumsbutik. Her kan I gå rundt blandt hyggelige fund, spændende bøger og smagfulde lækkerier. Det er naturligvis gratis at besøge museumsbutikken.

Værd at vide 

 

Få 15% rabat på dit besøg

Besøg www.ringkobingmuseum.dk for mere inspiration og billetkøb. Benyt rabatkoden NH2024DAG15 ved køb af dagsbilletter online og få 15% rabat. Rabatkoden skal indtastes i indkøbskurven. Tag jeres nøglebrik med, da den skal
fremvises sammen med onlinebilletterne, for at de er gyldige. Alle under 18 år har gratis adgang på Ringkøbing Museum.

En del af Ringkøbing Fjord Museer


Ringkøbing Museum er en del af Ringkøbing Fjord Museer. Hele vejen rundt om Ringkøbing Fjord kan I opleve den vestjyske historie. Mød vikingerne på Bork Vikingehavn, mærk naturens kræfter omkring jer i oplevelsesparken Naturkraft ved
Ringkøbing og nyd den fantastiske udsigt fra toppen af Lyngvig Fyr. Oplevelserne venter bare på jer!

Benyt rabatkoden NH2024KORT15 hvis I ønsker at købe fordelskort med 15% rabat.
Læs mere om de forskellige typer fordelskort og de mange fordele på www.ringkobingfjordmuseer.dk/fordelskort/ .