Bliv blæst bagover af viden og vind

Naturkraft er en oplevelsespark, hvor du kan udforske naturens kræfter både ude og inde i forskellige udstillinger, gennem sjove øvelser og lege, og med formidling i fokus. Tag afsted med familien og gå sammen igennem naturen og de indendørs udstillinger. Du vil blive blæst bagover af viden og vind, men du kan også slappe af i den type natur, som du nyder allermest.

Find et sommerhus i nærheden
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Oplevelser der er værd at køre for

Mange af gæsterne i Naturkraft kommer gerne langvejsfra for at opleve de store muligheder for leg og eventyr, som parken lægger op til. Men de færreste regner med at komme hjem fra Naturkraft med så meget ny viden om, hvordan naturens kræfter, klimaet og kloden fungerer. Dertil kommer den bæredygtige vinkel, som går ud på, hvordan vi kan passe bedst muligt på naturen og jorden.

Naturkraft er et sted, hvor man lærer hvad naturen kan og på den måde kan man komme til at værdsætte naturen endnu mere og blive inspireret til at bruge naturen på den bedste måde.

Ringvolden og den 45 hektar store naturgrund

Naturkraft er bygget med en nyopført ringvold i centrum. Bygget ind i volden er det indendørs areal, hvori du finder kuplerne med udstillinger samt parkens café. Indenfor den høje vold finder du det udendørs rekreative areal, som vil være i brug året rundt.

Turen ringvolden rundt er 628 meter og du kan selvfølgelig gå øverst oppe på ringvolden på en anlagt sti og nyde den dejlige udsigt udover centret i midten og naturen udenfor ringvolden. Højeste punkt er 13 meter, så det svarer til at du står på ca. 4. sal i en etageejendom. Oplevelsesarenaen er på 5 hektar, men hele grunden er på 45 hektar i alt.

Åbningen af Naturkraft i juni 2020

Fonden Naturkraft sammen med de mange ansatte og frivillige tilknyttet Naturkraft er drivkraften bag oplevelsesarenaen. Det betyder at det er dedikerede mennesker, der står for at du og din familie får en indholdsrig, lærende og sjov oplevelse, når du besøger Naturkraft. I den oprindelig plan er det estimeret at ca. en kvart million gæster vil besøge parken i 2020.

Den 12. juni 2020 besøgte Kronprinsesse Mary Naturkraft til den officielle åbning af oplevelsesparken. Hun klippede en blomsterranke og erklærede Naturkraft for åben. Kronprinsesse Mary skulle have udtalt at hun gerne vil tilbage til parken en anden dag sammen med hendes børn. Kulturminister Joy Mogens og fødevareminister Mogens Jensen var blandt gæsterne til åbningen. Det var en dag med dejlig stemning og alle der har været en del af projektet glædede sig til at åbne for offentligheden, hvilket skete kl 14.

De praktiske fordele når du besøger Naturkraft

Der er rig mulighed for selv at vælge, hvordan dit besøg i parken skal udforme sig. Naturkraft har nogle dejlige rammer, som gør at I kan være sammen og hygge jer i lang tid. Det handler blandt andet om gode toiletfaciliteter, vandposter rundt omkring samt muligheder for mad. I kan spise i caféen, hvor læring om CO2 aftryk også er en del af måltidet. Eller I kan medbringe jeres egen madpakke og spise den. Man kan frit gå ud til bilen og tilbage til parken, så længe man har sin billet med sig.

Fotos: Copyright Fonden Naturkraft

Sådan kommer du til parken

Hvis du kommer på gåben fra Ringkøbing kan du gå ad smukke stier i den skønne natur og virkelig varme op til den fantastiske naturoplevelse Naturkraft er. Hvis du cykler, må du parkere din cykel på cykelparkeringen lige ved af indgangen. Ellers går der busser lige til døren. Du kan også køre i bil og parkere på parkeringspladsen i parken. Har du elbil kan denne lades op på parkeringspladsen. Har du en autocamper, har vi også parkeringsplads til den. Der er også tilgængeligt for kørestolsbrugere. Handicapparkering er lige ved indgangen.

Åbningstider

11. februar – maj
Mandage: lukket (dog åben 13. & 20. februar, 3. & 10. april og 29. maj)
Tirsdag – søndag: 10 – 16

1. juni – 23. juni 
Alle dage kl. 10 – 16

24. juni – august
Alle dage kl. 10 – 17

September
Alle dage kl. 10 – 16

Oktober
Alle dage kl. 10 – 17
Lukket 3. oktober

November – december
Tirsdag – søndag: 10 – 16
Lukket 23., 24., 25., 26. og 31. december.

Priser

Voksen: 130 DKK

Børn 3-17 år: 95 DKK

Børn under 0-2 år: gratis

Adresse

Naturparken 10
6950 Ringkøbing

Facebook
Instagram

Telefon: +45 69 161 162
Mail: [email protected]