Find et sommerhus i nærheden
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Kunst og kulturhistorie mødes

Nymindegab Museum er både et kunst- og kulturhistorisk museum. På museet er kunstnernes øjenvidneskildringer blandet med lokalhistoriske genstande, et beboelseshus, en nedgravet have og en savmølle.

Indsejlingen til Ringkøbing Fjord og dermed indsejlingen til købstaden Ringkøbing lå i århundreder ved Nymindegab. Her var et leben med mange fiskere og esepiger. I sommeren 1879 kom den unge maler Laurits Tuxen hertil og fandt et uspoleret landskab, maleriske ”indfødte” og en rigdom af motiver. Siden voksede en markant kunstnerkoloni op på egnen.

På Nymindegab Museum kan man nyde et stort udvalg af de billeder, den berømte kunstnerkoloni frembragte sammen med brugsting og historier fra Nymindegab.

Blandt de særligt spændende arkæologiske fund er jernaldergravene fra Lønne Hede, hvor nogle af de bedst bevarede tekstiler fra jernalderen er gravet frem. Interessant er også vikingepladsen ved Henne Kirkeby, hvor der foreløbig er fundet 375 værkstedshytter, der i sin tid vævede sejl til vikingeskibene. Samtidig indeholder museet et frilandsområde med beboelseshus fra 1930’erne.

Her på sydsiden af Ringkøbing Fjord med en malerisk udsigt over klitlandskabet lå et lille fiskerleje og en kro. Nymindegab Museum rummer en malerisamling på over 200 kunstværker. Museet viser også arkæologiske fund fra især jernalderen og vikingetiden.

Åbningstider

Tirsdag - søndag 10-16
2. april - 30. juni

Alle dage 10-17
1. juli - 31. august

Tirsdag - søndag 10-16
1. september - 31. oktober

Lukket
1. november - 1. april

Priser

Voksne: DKK 75,-

Børn under 18 år: gratis

Grupper (min. 10 personer): DKK 60,-

Adresse

Vesterhavsvej 294
Nymindegab
6830 Nr. Nebel

Telefon
+45 75 25 55 44

Besøg Nymindegab Museum