Esbjerg - en hyggelig havneby

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre
Find et sommerhus i nærheden
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}
Esbjerg har alt fra spændende kulturoplevelser og god shoppling til hygggelige café oplevelser


Når I holder ferie i et af Nordsee Holdiays sommerhuse, er I ikke langt fra havnebyen Esbjerg. Esbjerg er kendt for sin store industrihavn, men byen kan mere end det og har oplevelser for hele familien. Esbjerg er Danmarks yngste store by Når du kommer til byen, vil du blive forbløffet over, hvad der er hændt på bare 150 år. Det begyndte med en havn til landbrugseksporten, siden blomstrede fiskeriet med over 600 fartøjer, og nu er Esbjerg landets energimetropol.

Foruden at være base for olien og gassen i Nordsøen har byen verdens største vindmøllehavn. Pionerånd og handlekraft driver fortsat den imponerende udvikling.


Fra havnen går du ad den nye adgangsvej, Landgangen, og havnepromenaden til bymidten med dens væld af shoppingmuligheder, et rigt cafeliv og spisesteder for enhver smag. Esbjerg har fået tilført storbykvaliteter.

Fra byens vartegn ved vandet, kæmpeskulpturen ”Mennesket ved Havet”, kan du skue mod ferieøen Fanø blot 12 minutters sejlads derfra. På en halv time kan du nå andre af Danmarks bedste badestrande ved Vesterhavet, og du befinder dig lige ved Nationalpark Vadehavet, der er Unesco Verdensarv.

Esbjerg Turistkontor

Ved det store torv midt på gågaden finder I turistkontoret. Her kan den store digitale touch-skærm hjælpe jer med at finde spisesteder, aktiviteter og oplevelser for hele familien, og der er gratis wifi og aktivitetsbord for de mindste. Hvis I vil vide mere om Esbjergs historie, har turistkontoret en lille biograf, der viser små film.

Oplevelser for børn og voksne

Hvad end der er solskin eller regnvejr byder Esbjerg på oplevelser for hele familien. Snyd ikke jer selv for et besøg i vandtårnet. Herfra har I udsigt over hele byen og den imponerende industrihavn.

Er I uheldige med vejret, er et besøg på Fiskeri- og Søfartsmuseet oplagt. Her kan I lære mere om fiskeri og søfart på Vesterhavet gennem tiden og komme tæt på sælerne i museet sælarium. Museet har flere aktiviteter for børn – fx er det sjovt at se, når sælerne trænes og fodres to gange dagligt, ligesom de sjove iPad-spil med sælerne er et hit hos børn i alle aldre.

Lige overfor museet ligger de fire hvide mænd, der efterhånden er blevet Esbjergs kendetegn. De 9 meter høje skulpturer i hvid beton er en af byens store turistattraktioner.

Både Søfartsmuseet og Vandtårnet er en del af Esbjerg Museum, der har flere permanente udstillinger på Torvegade 45 i midtbyen. Her kan I se ravets historie gennem tiden, eller I kan opleve jernalderhuset, der viser hvordan menneskene levede omkring jernalderen og vikingetiden.

Er I interesserede i kunst, kan I besøge Esbjerg Kunstmuseum. Her kan I opleve klassisk og moderne kunst.