Sommerhuse i Blåvand
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Blåvandshuk Fyr er ikke kun tilegnet de søfarende, det er også Blåvands vartegn og en yderst populær turistattraktion på feriedestinationen - og det er ikke uden grund! Blåvandshuk fyr er det vestligste fyrtårn i Danmark. Det 55 meter høje fyr blev bygget i 1900 og blev designet til at advare søfarende om faren ved Horns Rev, en stor sandbanke lige uden for kysten. Den dag i dag er Horns Rev kendt for sin store vindmøllepark, som ubesværet kan ses i klart vejr fra Blåvand Strand. I dag er fyrets lys rettet mod havnen i byen Esbjerg, længere mod syd. Faktisk måler selve Blåvandshuk Fyr/ Blåvand Fyr kun 39 meter, men grundet placeringen på en høj klit opnås der yderligere højde.

En stigning, der er værd at gennemføre – Erobre Blåvandshuk Fyr!

170 stentrin fører til toppen af tårnet. Stigningen og de mange trin giver de fleste lidt sved på panden, men det er kampen værd. Når stigningen er gennemført, venter der på toppen en betagende udsigt over Blåvand og det omkringliggende klitlandskab med herfra lignende små legetøjssommerhuse. Fra toppen syner alting meget mindre, og det grønne klit- og hede landskab mod nord/øst ligner pludselig et tæt dækken af mos.

Drejer du blikket mod vest, så er det umuligt at undgå den fantastiske udsigt over Vesterhavet, som umiddelbart synes hel endeløs, og som går i ét med den smukke blå himmel. Langs stranden kommer de historiske bunkers til syne, og en hyggelig lille leg for alle kan være at tælle dem.
Udover udsigten så medfølger oplevelsen vind i håret, frisk luft i lungerne samt duften og lyden af de brusende bølger også. Denne smukke naturoplevelse er uden tvivl det hele værd, også selv om benene skulle ryste lidt af træthed efter turen til tops – men bare rolig, turen ned er en sand fornøjelse og går væsentlig lettere.

Åbningstider


Fyret har normalt åben fra kl.10-15 på forskellige dage alt efter sæson.

Se åbningstider her.

Priser

Voksen: 70 DKK

Børn 0-17 år: 0 DKK

Adresse

Fyrvej 106
6857 Blåvand

Telefon: +45 75 27 54 11

Mail: [email protected]