Cykel- og vandreture ved Vestkysten

Henne Strand

Holder man af at trampe i pedalerne - så er mulighederne gode både for den trænede cykelmotionist og til familien med madpakken.

Mountainbike
I blåbjerg Plantage tæt ved Henne Strand findes nogle af Danmarks bedste mountainbike ruter. Der er i alt 3 ruter. Grøn rute på 4 km, sort rute på 7 km og hvid rute på 13 km.

Alle med udgangspunkt fra Parkeringspladsen ved Blåbjergstenen. Se mere her

Ulfborg

Der er mulighed for aktiv ferie i naturområderne ved Ulfborg-Vemb. Tag en cykel- eller vandretur i de store skov- og hedeområder. 

Udlejning af cykler:
Vedersø Klit Camping 
www.klitcamping.dk

Houstrup

Hvis I har lyst til at se nærmere på Houstrup området, er der gode muligheder for at gøre det på cykel. Her er forskellige ruter, så hvad enten I er til en rask cykeltur eller en picnictur, er der noget for enhver smag. Det er også muligt at leje cykler. 
www.brittom.dk

Vejlby

Mountainbike 
Tag på mountainbike i skov og ved strand. I Klosterheden finder I en 50 km lang Mountainbikerute, hvor I kører på grusvej og i kuperet terræn på snoede strækninger mellem træerne. Har I lyst til en kortere cykeltur, er der mulighed for at gøre ruten kortere. 

Vil I cykle med andre, er der ofte ture søndag kl. 10 – 12, som koster 150 kr. inkl. 2 øl efter turen. Kontakt SJ Feriehusudlejning.

Medbring egen cykel.

Cykel- og vandreruter i Blåvand

Turcykling på en af Vestjyllands længste bakker
Ved Blåvand Strand er der masser af muligheder for både langturscykling og mountainbike. Blåvand er godt forbundet til de øvrige byer i området med et solidt netværk af cykelstier, hvilket giver rigtig gode muligheder for at lufte racercyklen på de lange distancer. Ruten fra Blåvand til Vejers, Grærup og Henne Kirkeby og hjem igen byder bl.a. på en af de længste bakker i Vestjylland.

Mountainbike ruter ved Blåvand
Har I mountainbiken med på ferie, er det oplagt at tage en tur til enten Blåbjerg Plantage, Søndre Plantage eller Borderup Klitplantage, hvor I finder MTB-ruter for både nybegyndere og øvede.

Cykelløb for alle
Hvert år i august afholdes cykelløbet Blåvandshuk Rundt, hvor feriegæster kan deltage. Der er tre ruter på henholdsvis 35 km for hele familien, 70 km som de fleste kan klare og 115 km for de trænede ryttere. Der er fra maj mulighed for at leje cykler hos Æ HUK - CYKLER, Horns Bjerge 1, Tel.: 25 42 72 00 

Vandreruter i Blåvand
I Blåvand Strand finder I adskillige anlagte, afmærkede vandrestier rundt omkring i de mange plantager og skove. I Ål Plantage er der yderligere i den østlige del en rute med faste O-løbsposter. Ruterne i området er opdelt i tre forskellige kategorier; op til 5 km, 5-10 km og over 10 km. Læs mere om vandreruter i Blåvand.