Frilandsmuseet Hjerl Hede

Fra tidlig forår til sen efterår giver Frilandsmuseet Hjerl Hede hele familien muligheden for at opleve vore forfædres hverdag.

Frilandsmuseet i de smukke omgivelser giver mulighed for at se bygningsværker fra flere egne af Danmark. De nostalgiske bindingsværkhuse danner den perfekte baggrund for en rejse tilbage i tiden.

Se egestammer blive udhulet vha. gløder, lerpotter drejet, flinteredskaber blive fremstillet, eller besøg de gamle håndværkere i deres respektive værksteder. Pottemageren, træskomageren, bogtrykkeren, købmanden eller mejeristen, skolestuen og præstegården ej at forglemme.

Hjerl Hedes Frilandsmuseum begyndte i 1960’erne at opbygge en afdeling for landhåndværk. Afdelingen omfatter bødker-, karetmager-, drejer-, skomager- og træskomagerværksted samt en smedje. Løbende føjes flere værksteder til, så museet kan vise et bredt og dækkende billede af den håndværksmæssige produktion på landet. I 2004 blev der således genopført et landbageri, og i 2005 blev landsbymalerværkstedet indrettet.

Se mere om Hjerl Hede her.

679 5718 Hjerl Hede