Oplev det bedste af Danmark...

Danmark byder på flot natur året rundt, og der er masser af muligheder for at få nogle gode og spændende oplevelser i naturen i vores forskellige feriehusområder. Nedenfor kan du læse mere om, hvad de enkelte områder byder på. God fornøjelse!

Naturen ved Henne Strand 

Området ved Henne Strand dækker over Lyngbo Hede, Filsø og Blåbjerg - Nyminde Klitplantage. Stedet bærer præg af sandflugt og byder på en spændende natur med plantager, hede, klitter, kystskrænter, egekrat og små "bjerge". Hvis man er heldig, kan man se kronvildt, der lever vildt i plantagen. Desuden er der er gode muligheder for gå-, cykel- og rideture på afmærkede ruter i plantagen. Fra P-pladsen ved Blåbjerg udgår flere ruter. Læs mere om Henne Strand.

Naturen ved Ulfborg

Naturen omkring Ulfborg byder udover Vesterhavet på Husby Klitplantage, Stråsø Klitplantage og Nissum Fjord.
Husby Klitplantage er meget varieret med eg, bøg og store fyrre- og grantræer. Langs med skoven og op til Spidsbjerg Strand ligger Raketvejen. Den blev tidligere brugt af redningsfolk, der kørte ud til de strandede skibe. I plantagen er der afmærkede ruter, som byder på herlige naturoplevelser, og hos TuristcenterVedersø Klit  kan man få udleveret en vandretursfolder over plantagen. 

Øst for Ulfborg ligger Stråsø Klitplantage, der hovedsageligt består af lyng samt løv- og nåletræer. Der er flere afmærkede ruter, og en folder med ruterne fås hos Turistcenter Vedersø Klit. Nissum Fjord og området omkring er udlagt som vildtreservat, der byder på flot natur med rørskove og enge. Her er et enestående, rigt og varieret fugleliv.

Naturen ved Vejlby Klit

Vejlby Klit ligger vest for Lemvig på en smal stribe land mellem Vesterhavet og Ferring sø. Området ligger beskyttet og sikkert ved havet bag "bjergene" - de høje, bevoksede klitter. 

Vejlby Klit er et besøg værd hele året, hvor der er rig mulighed for gåture både  i klitterne og langs vandet. Tag turen forbi den gamle redningsstation eller se, om du kan finde rav i vandkanten ... Området er ikke overrendt af turister, så der er god plads til at nyde naturen på egen hånd. Læs mere om Vejlby Klit.

Naturen ved Houstrup

Houstrup er et hyggeligt ferieområde med en lang hvid sandstrand, der er ideel til både badeliv og gåture. Derudover grænser Houstrup op til Blåbjerg Klitplantage, hvor der er et rigt dyre- og planteliv. Året rundt kan man opleve mange forskellige fugle som blandt andet blishønen, skarven, knopsvanen, grågåsen og mange andre arter af ænder. Et fint sti-system gør det nemt at komme helt tæt på fuglelivet. Læs mere om Houstrup.

Naturen ved Hvide Sande 

Hvide Sande er omgivet af unik natur, på den ene side ligger Vesterhavet med store bølger og på den anden side ligger fjorden, der tilbyder sjove og hyggelige aktiviteter. En stor del af området er fredet og det er med til at bibeholde det usædvanlige dyre- og fugleliv. Vi anbefaler en cykeltur gennem området, på en af de mange cykelruter kan i nyde udsigten over klitter, hede og den brede strand. Det kan også anbefales at tage fiskestangen med på ferien, da der er god mulighed for at fiske i enten båd mole eller havn.

Naturen ved Blåvand

Området omkring Blåvand er et af Danmarks smukkeste naturområder, der byder på grønne skove en bred, hvid strand, idylliske klitter og hede. For fugleinteresserede kan det anbefales at besøge Filsø, her kan i opleve fugletræk og et rigt fugleliv. Karakteristisk for området er den 40km lange strand, der tilbyder mange sjove aktiviteter for børn og voksne. Det kan også anbefales at besøge halvøen Skallingen, som er et naturfænomen med et enestående fugleliv.
Læs mere om Blåvand.

Naturen ved Fanø

Fanø er en utrolig smuk ø med en del naturoplevelser for både børn og voksne. Øen byder på klitter, små søer, moser og plantager med udsigtspunkter. Den 16 km lange, hvide strand giver rig mulighed for mange sjove oplevelser og tiltrækker mange turister om sommeren. Vadehavet er kun et af de mange naturoplevelser øen tilbyder, her kan du opleve landskabet sammen med et rigt plante- og dyreliv. Læse mere om Fanø.

Naturen ved Ebeltoft

Ebeltoft er en del af Danmarks nationalparker, som indeholder skove, moser og kystnatur med smukke badestrande og gode muligheder for en aktiv ferie. Nationalparken ved navn Mols Bjerge, giver rig mulighed for forskellige aktiviteter som f.eks. vandre, ride, fiske, friluftsaktiviteter og meget mere. Stranden i Ebeltoft er udmærket med det blå flag, som er et tegn for gode badeforhold. Stranden er meget børnevenlig og tilbyder mange forskellige aktiviteter, for både børn og voksne. Læs mere om Ebeltoft.

Her finder du en oversigt over aktiviteter.