Vadehavscentret

Porten til UNESCO Verdensarven

Det nye besøgscenter for UNESCO Verdensarv Vadehavet fører dig med en eventyrlig og sanselig arkitektur og udstillingsdesign ind i Nationalpark Vadehavets foranderlige tidevandslandskab og imponerende flora og fauna. 

Her kan du opleve et nyt betagende bygningsværk af arkitekt Dorte Mandrup, hvor tagrøret enestående anvendes både på facade, tag og undertag. I sin helhed forstærker det nye oplevelsescenter landskabs- og naturoplevelsen og giver en fortræffelig indførelse i Vadehavets store naturværdier. 

Arkitekt Johan Carlsson´s (JAC Studios) udstilling TRÆKFUGLENES VADEHAV viser Vadehavet og dens 15 millioner trækfugle på en eventyrlig, poetisk, og elegant måde. Her er oplevelser der bevægende og stemningsmættet inddrager centrets gæster – både unge og ældre – i Vadehavets forunderlige og imponerende verden.

Det anbefales, at kombinere et besøg på centret med en naturvejlederguidet tur i Nationalpark Vadehavets tidevandslandskab for virkelig at få det værdifulde naturområde ind under huden.

Vadehavscentret:

  • Verdens eneste bygning med rørtækket undertag.
  • 2700 m2 rørtækkede flader.
  • Verdens største østers indgår i udstillingen.
  • 1000 m2 udstilling.
  • Café, butik, mødefaciliteter.

Adresse
Okholmvej 5
6760 Ribe
www.vadehavscentret.dk
www.facebook.com/vadehavscentret
www.instagram.com/vadehavscentret

Åbningssteder
1/10–30/4: Dagligt kl. 10–16
1/5–30/9: Dagligt kl. 10–17
Åbent alle dage undtagen: 24.,25., 26. og 31. december

Priser
Voksen: 100 kr.
Barn: 50 kr. (4-13 år)