Tirpitz

Prisvindende udstilling- og oplevelsescenter med en overvældene og ikonisk arkitektur af Bjarke Ingels Group

Den imponerende bygning rummer tre store innovative tematiserede udstillingsscenarier, der blander læring, virkelighed og underholdning for hele familien.

Tag med på en tidsrejse i et stykke enestående og spektakulært verdensklasse-arkitektur bygget ind i klitlandskabet mellem Blåvand og Ho af det berømte danske arkitektfirma Bjarke Ingels Group BIG.

Gå på opdagelse i de skjulte historier på Vestkysten, der bliver bragt til live i tre stemningsfulde faste oplevelsesrum ”Den skjulte vestkyst”, ”Havets Guld”, ”En hær af beton” og 2. Verdenskrigskanonstillingen Tirpitz. Det præmierede hollandske oplevelsesdesign-studio Tinker Imagineers bringer de dramatiske vestjyske fortællinger til live gennem sanselige scenarier, projektioner, interaktive installationer og multimediebaserede fortællertekniker, der gør udstillingerne til en levende, bevægende og lærende oplevelse for børn og voksne i alle aldre.

2019 NY SÆRUDTILLING - Livsfare – Miner! ny udstilling i Tirpitz
Da den tyske værnemagt kapitulerede i Danmark den 4. maj 1945, var hele den jyske vestkyst mineret. Miner overgiver sig ikke, og hver eneste af dem var dødbringende. De fleste kender nok historien fra spillefilmen ’Under sandet’, der beskriver den dramatiske minerydning lige efter krigen. Og minerydningen er netop emnet for Tirpitz’ første særudstilling, hvor kulisser og rekvisitter fra ’Under sandet’ indgår.

I udstillingen kan du søge tryghed i strandgården, inden du bevæger dig ud i et landskab med udsigt til den usikre kystlinje, hvor både minefelter og en mulig invasion lurer.

Tirpitz:

  • Åbent dagligt 10–17 – 1/7-15/8 åbent til 19
  • 125 DKK Gratis (0–17)
  • Museet er på 2.500 m2.
  • Til bygningen er brugt 4.400 m3 beton og 600 ton armeringsjern.
  • Alle synlige vægge og lofter er støbt på stedet. Hver væg og hvert loft i én støbegang, så betonen ikke kunne nå at ”sætte sig”. For de største tagflader betød det meget lange arbejdsdage.
  • De fire tagdæk ”svæver”, idet de kun sidder fast på ydervæggene, mens de ind mod gårdrummet og stierne ikke har nogen understøtning.
  • Det største af de fire tagdæk vejer 1.090 ton. I tagdækkene er der naturligvis en enorm mængde armeringsjern.
  • Der er indstøbt i alt 12 km varmeslange og rør til ledninger til el og IT.
  • I alt 460 lampeudtag er støbt ind i lofterne.

Adresse
Tirpitzvej 1 (Tane Hedevej)
6857 Blåvand
www.facebook.com/tirpitzmuseum
www.instagram.com/tirpitzmuseum