Påskeferie i sommerhus

Påsken nærmer sig så småt og det betyder, at foråret også er på vej. Tag familien eller gode venner med i et sommerhus ved vestkysten. Her kan I nyde påsken og foråret i fulde drag – tæt på skøn natur og masser af gode oplevelser for både store og små. Vi har samlet et udpluk af dejlige familieoplevelser som inspiration til jeres påskeferie i sommerhus.

Ta' på tur i vadehavet
Vadehavet er et fantastisk område med enestående natur og kulturhistorie. På vadehavscentret.dk kan I tilmelde jer forskellige guidede ture i Vadehavet. F.eks. kan I opleve fænomenet ”Sort Sol”, hvor mere end 100.000 stære danser på aftenhimlen. Kørsel foregår i egen bil og der vil max blive tilbagelagt 2 km på gåfod.Sted: Vittenbergskolen – Haulundvej 3, 6760 Ribe 

Varighed: 2 – 2,5t
Pris: 60 kr./pers.

I kan også vælge at tage på Østerstur, hvor I kommer 3 km ud i Vadehavet og har mulighed for at indsamle østers. Denne tur er dog noget hårdere og ikke egnet for børn.
Sted: Vadehavscentret
Varighed: 4-5t
Pris: 175 kr. + evt. leje af waders 50 kr.

Spøttrup Borgmuseum
Spøttrup Borgmuseum er et af Danmarks bedst bevarede middelalderborge og her kan I leve jer ind i fortidens middelalder. Omgivelserne omkring borgen byder bl.a. på en sø med rigt dyre- og fugleliv og en smuk park med rosenhave og læge- og krydderurteanlæg. Hvert år arrangeres der et væld af aktiviteter som musik, udstillinger, teater og markedsdage.
Sted: Borgen 6a, Rødding, 7860 Spøttrup
Klik her for mere info

Udflugt til Bovbjerg Fyr
Her får I en naturoplevelse udover det sædvanlige! Ved Bovbjerg Fyr kan I sætte drager op, vandre langs havet den ene vej og på tilbagvejen tage turen oppe på skrænten - 40 meter over havets overflade. Efter en tur i den friske forårsluft, kan I evt. tage en bid mad i den tilstødende café.
Sted: Fyrvej 27, Ferring, 7620 Lemvig
Åbningstid feb. - mar.: 13-16
Pris: børn 10 kr., voksne 20 kr.
Find meget mere info her

Er I mere til indendørs aktiviteter i påskeferien, så er her et par forslag:

Baboon City
Baboon City byder på masser af sjove oplevelser for både store og små! Her kan I bl.a. boltre jer på hoppepuder, rutsjebaner og i kuglebad, spille minigolf, pool/billard og hockey eller synge karaoke og klatre på klatrevæg. Mulighederne er mange!
Sted: Åkirkebyvej 10, 7400 Herning
Varighed: 4t
Pris: 105 kr./pers., børn under 2 år gratis
Se mere her

Energimuseet
Slå vejen forbi Energimuseet og lær en masse om den tekniske og kulturelle udvikling af elektricitetens udnyttelse som energiform. Tag f.eks. en tur i Niels Bohr tårnet eller den gamle dampmaksine.
Sted: Bjerringbrovej 44, 8850 Bjerringbro
Pris: Børn/unge under 17 år gratis, voksne (18-59 år) 80 kr., pensionister og studerende 60 kr.
Se mere her

679 5206 Borgbjerg Fyr